Cesta peklem v psychopunkovém akčním thrilleru Shadows of the Damne

Společnost Electronic Arts a japonské vývojářské studio Grasshopper Manufacture oznámily zahájení prodeje titulu Shadows of the Damned™. Autorsky se na něm podíleli proslulí tvůrci Suda51 (No More Heroes), Šindži Mikami (Resident Evil) a hudební skladatel Akira Jamaoka (Silent Hill), kteří spojili drsný akční styl s prvky psychologicky komplikovaného příběhu a představili skutečně unikátní podobu pekla. (TZ)

Již nyní si hra získává pozornost kritiků a herních médií z celého světa – za všechny uveďme Game Informer a jeho hodnocení 9,25 z 10 s dovětkem „Shadows of the Damned je výlet do pekla, jaký stojí za to absolvovat“, či GamesMaster UK, který o hře hovoří jako o „kýčovitém punkrockovém útoku na všechny smysly“ a uděluje jí 90 %.

Shadows of the Damned je silně ovlivněna grindhouse stylem a zavede hráče do šíleného podzemního světa, plného zkázy a utrpení. Hráči musí v roli profesionálního lovce démonů Garcii Hotspura ovládnout sílu světla, aby mohli zachránit milovanou Paulu ze spárů pána démonů. Manipulací se světlem a tmou na pozadí různých prostředí a scénářů hledají nové způsoby zdolávání nelítostných nepřátel a řeší obtížné hlavolamy. Tímto pekelným dobrodružstvím hráče doprovází Johnson, bývalý démon se schopností transformace do početného arzenálu modifikovatelných zbraní. S nimi získá Garcia sílu k účinnému boji se zatracenci a záchraně Pauly.

Titul Shadows of the Damned ze studia Grasshopper Manufacture je v prodeji ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360® a počítačový zábavní systém PlayStation®3. Další informace o Shadows of the Damned naleznete na oficiálních stránkách http://www.ea.com/cz/shadows-of-the-damned.

O Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) je globálním lídrem na poli digitální interaktivní zábavy. Jednotlivá vydavatelství společností pod mnoha značkami publikují a distribuují jak fyzická média, tak i onlinový obsah a služby pro konzole, osobní počítače, mobilní telefony a tablety. Společnost EA má více než 100 miliónů registrovaných hráčů a působí v 75 zemích světa.

Ve fiskálním roce 2011 ohlásila společnost EA se sídlem v kalifornském Redwood City tržby ve výši 3,6 miliardy USD. Všeobecně je uznávána jako přední producent kriticky vysoce hodnocených a kvalitních licencovaných herních sérií, jako jsou například The Sims™, Madden NFL, FIFA, Need for Speed™, Battlefield nebo Mass Effect™. Další informace o společnosti naleznete na oficiálních webových stránkách http://www.ea.com/cz.

Tagged