Ericsson je jedním z účastníků vítězné nabídky na koupi patentového portfolia Nortelu

Společnost Nortel Networks Corporation, konsorcium technologických firem, jehož součástí je  i Ericsson (burza NASDAQ: ERIC), zvítězilo se svou nabídkou na odkup všech zbývajících patentů a žádostí o patenty konsorcia Nortel za částku 4,5 miliardy amerických dolarů. Transakci musí schválit konkurzní soudy USA a Kanady. (TZ)

Portfolio patentů konsorcia Nortel tvoří přibližně 6000 patentů a žádostí o patenty v oblasti informačních a komunikačních technologií, včetně telekomunikací, vyhledávání na internetu a sociálních sítí. Patří sem patenty z oblasti mobilních, LTE a datových sítí, optických sítí, internetu, poskytovatelů služeb, polovodičů a jiné soubory patentů.

Kasim Alfalahi, ředitel pro duševní vlastnictví Ericssonu, prohlásil: „Patentové portfolio společnosti Nortel odráží dědictví více než 100 let výzkumné a vývojové činnosti této společnosti a zahrnuje některé klíčové patenty z oblasti telekomunikací i jiných odvětví. Domníváme se, že konsorcium má nejlepší postavení k tomu, aby tyto patenty využilo způsobem, který bude pro příslušné odvětví z dlouhodobé perspektivy prospěšný.“

Finančním poradcem Ericssonu pro výše uvedenou transakci bude firma SEB Enskilda.

Poznámky redaktorům:

Multimediální obsah týkající se naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.

www.ericsson.com

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/technologyforgood

www.youtube.com/ericssonpress