Kingston Digital představuje čtečku paměťových karet USB 3.0 Media Reader

Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení čtečky paměťových karet Kingston® USB 3.0 Media Reader. Tato čtečka využívá předností vyššího výkonu, který nabízí technologie USB 3.0, jež umožňuje rychlejší přenos dat. (TZ)

Čtečka Kingston USB 3.0 Media Reader podporuje mnoho formátů paměťových karet, včetně novějších vysokokapacitních karet SDXC. Díky provedení plug-and-play je její připojení rychlé a snadné a podporuje přenosové rychlosti dat až do 5,0 Gb/s, které jsou vhodné pro fotografie ve vysokém rozlišení, objemné datové soubory a další, a je tak ideální volbou pro vážné počítačové nadšence, kteří potřebují rychlé a spolehlivé zařízení pro přenos dat. Navíc je zpětně kompatibilní s rozhraním USB 2.0.

„Díky schopnosti čtečky Kingston USB 3.0 Media Reader zvládnout širokou řadu formátů paměťových karet a zároveň díky svým malým rozměrům je toto zařízení dokonalou volbou pro domácí využití, na cesty nebo v kanceláři,“ řekl Marcin Gaczor, tiskový mluvčí společnosti Kingston pro Českou republiku. „Jedná se o nepostradatelného pomocníka pro čtení vysokorychlostních karet, které jsou v současné době k dispozici na trhu a o praktický způsob, jak přesouvat fotografie, hudbu, data a další mezi různými počítačovými platformami.“

Čtečka paměťových karet Kingston USB 3.0 Media Reader se dodává s kabelem pro rozhraní USB 3.0 v délce asi jednoho metru. Vztahuje se na ni dvouletá záruka, má nepřetržitou technickou podporu a vyznačuje se vyhlášenou spolehlivostí produktů značky Kingston. Další podrobné informace můžete získat na webových stránkách www.kingston.com/europe.

Vlastnosti a technické údaje čtečky paměťových karet
Kingston USB 3.0 Media Reader:

  • Přenosnost: praktické malé rozměry
  • Všestrannost: pracuje s následujícími formáty paměťových karet typu flash:
  • CompactFlash

– CF Type I (UDMA 0-6)

– CF Type II (UDMA 0-6)

  • Secure Digital

– SD

– SDHC

– SDHC UHS-I

– SDXC

– SDXC UHS-I

  • microSD

– microSD

– microSDHC

– microSDXC

  • Memory Stick®/M2**

– Memory Stick®

– Memory Stick® PRO

– Memory Stick® Duo™

– Memory Stick® PRO Duo™

– Memory Stick® M2

  • Požadavky: počítač s portem USB 3.0
  • Zpětná kompatibilita: s rozhraním USB 2.0
  • Rozměry: 93,17 mm x 52,68 mm x 16,00 mm (3,66″ x 2,07″ x 0,63″)
  • Rychlost přenosu dat*: USB 3.0: až 5,0 Gb/s
  • Provozní teploty: 0º až 60ºC (32º až 140ºF)
  • Teploty pro skladování: -20º až -85ºC (-4º až 185ºF)
  • Kompatibilní operační systémy: Windows® 7, Windows Vista® (SP1, SP2), Windows XP (SP3)
  • Záruka: dva roky

* Rychlost se může lišit v závislosti na hostitelském zařízení a konfiguraci počítače.
** Veškeré názvy značek a produktů uvedené v této zprávě slouží výhradně pro účely identifikace. „Memory Stick“ a „Memory Stick PRO Duo“ jsou ochranné známky společnosti Sony Corporation. Kingston nemá se společností Sony Corporation uzavřené žádné partnerství. Názvy dalších produktů jsou ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

Kingston USB 3.0 Media Reader

Označení modelu Kapacity a vlastnosti Výrobcem doporučená maloobchodní cena
FCR-HS3 USB 3.0 Media Reader 595 Kč

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com/europe nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.