Sportovní ČT4 má nové internetové stránky

Čtvrtý program České televize, sportovní ČT4, má ode dneška nové internetové stránky. Stránky na adrese www.ceskatelevize.cz/ct4 nabízejí jak živé vysílání sportovní „čtyřky“, tak aktuální výsledky, přehledy ligových klání a tabulek jednotlivých odvětí, zprávy, videoreportáže a záznamy přenosů. (TZ)

Web ČT4 má podobný design a strukturu jako před měsícem radikálně modernizovaný zpravodajský portál ČT24 na adrese  www.ceskatelevize.cz/ct24.

„Sportovní web ČT4 byl posledním střípkem v modernizaci webů jednotlivých programů České televize. V lednu nové stránky ČT, ČT1, ČT1 a videoarchivu pořadů iVysílání, doplnil portál ČT24 a nyní také ČT4,“ říká ředitel nových médií ČT Milan Fridrich. „Web ČT4 je profesionálním doplňkem respektovaného programu ČT4. Česká televize má největší profesionální tým sportovních novinářů, tradici sportovních přenosů z domácích a významných světových akcí a web nyní konečně odpovídá postavení sportovního vysílání veřejné služby ČT v české společnosti,“ dodává.

Stránky ČT4 jsou na hlavní stránce rozčleněny v dlaždicovém designu na kategorie Fotbal, Hokej, Atletika, Tenis, Moto, Míčové sporty, Zimní sporty a „Ostatní“. V horní liště jsou ještě Basketbal, Cyklistika a Golf. Kategorie se budou měnit podle ročního období a rovněž podle síly zájmu uživatelů webu ČT4 dle jednotlivých sportů a disciplín.

„Sport patří na webu mezi nejpopulárnější živé vysílání. Přenosy z MS hokeje drtily technickou podporu silnou návštěvností a také ostatní sporty včetně skoků na lyžích nebo cyklistiky ukazují, že ČT musí doplňkově přinášet sportovní ČT4 s doplňkovými službami také na nových platformách. Nejen na webu, nýbrž i v mobilech a tabletech jako je iPad,“ komentuje Milan Fridrich.

Jelikož sport je vedle „dramat“ také o zábavě, součástí webu je rubrika „Nej videa“ se zajímavými momenty kteréhokoliv klání a diváci/ uživatelé webu ČT4 mají také možnost zasílat svoje videa ať z vesnických zápasů nebo světových akcí do rubriky „Váš sportovní zážitek“.

Prostřednictvím rubriky „Pořady ČT4“ je web propojen s videoarchivem „iVysílání“, kde lze sledovat ze záznamu vybrané sportovní pořady. Nechybí ani „Výsledky a speciály“, kde jsou data ke Gambrinus lize, Lize mistrů, Evropské lize, zprávy k Euru 2012, Olympiádě 2012 nebo MS v Atletice a postupně dalším akcím.

Samozřejmostí je napojení webu na sociální sítě Twitter a Facebook a aktivní komunikace s diváky těmito novými komunikačními cestami.

Nová média ČT chystají brzy spustit speciální aplikaci ČT4 pro iPady. Aplikaci vycházející z nového webu ČT4 sponzoruje sázková kancelář Fortuna a měla by být spuštěna do konce srpna.

V oblasti internetové komunikace ČT se divize Nová média nyní zaměří na vytvoření korporatních stránek Televizního studia Brno a Televizního studia Ostrava, aby se posílila informovat o činnosti v oblasti tvorby pořadů, seriálů, filmů nebo regionální publicistiky a zpravodajství v těchto dvou studiích ČT. Nové stránky brněnského a ostravského studia budou spuštěny na přelomu října a listopadu.

“Studia v Brně a Ostravě jsou historickým pilířem vysílání ČT stejne jako Praha a musí dostat jasnou identitu na webu. Je nutné moderní cestou a reprezentativně ukázat, čím přispívají k rozvoji televizní i obecné kultury v ČR tato studia,” říká ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich.