NETGEAR představuje první smart přepínač s 10GbE připojením

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení pro domácí uživatele, firemní sítě a poskytovatele služeb, dnes představila svůj první desetigigabitový přepínač pro středně velké sítě. Nový 52portový stohovatelný smart přepínač NETGEAR ProSafe GS752TXS je ideálním řešením pro pokrytí technologických požadavků přístrojů z kategorie rychle se rozvíjejících 10GbE serverů; poskytuje totiž maximální propustnost mezi serverem a přepínačem pro nejnáročnější úlohy, jako jsou např. replikace dat, zálohování, virtualizace či další způsoby zpracování velkých objemů dat. (TZ)

Za méně než poloviční cenu ve srovnání s běžnými řiditelnými přepínači nabízí přepínač NETGEAR ProSafe 48 gigabitových portů pro připojení jakýchkoli zařízení k síti, spolu se čtyřmi 10GbE SFP+ porty pro stohování nebo uplink směrem k serverům. Až šest přepínačů lze tedy stohovat s celkovým počtem 288 síťových portů a plnou redundancí pro maximální spolehlivost.

„Přepínače spravované přes webové rozhraní – takzvané smart přepínače – jsou velmi atraktivní pro středně velké sítě, které vyžadují rovnováhu mezi výkonem a užitnou hodnotou. Vážným nedostatkem mezi těmito produkty však dosud byla nedostupnost 10GbE konektivity,“ řekl Matthias Machowinski, vedoucí analytik pro podnikové sítě ve společnosti Infonetics Research. „Díky nejnovějšímu přepínači společnosti NETGEAR zákazníci nemusí vyhledávat kompromisní řešení – 10GbE připojení garantuje, že jejich servery, NAS zařízení a síťové uplinky dosáhnou největšího výkonu.“„Přepínač GS752TXS nabízí dokonalou rovnováhu mezi nízkými náklady na každý připojený gigabitový port a propojení s 10GbE páteří,“ uvedl Ted Spence, IT ředitel společnosti Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR), která se zabývá vývojem her. „Inteligentní nástroje pro správu nabízí především přesně tu správnou míru kontroly, kterou potřebujeme – navíc s cenou, jež činí výrobek mnohem atraktivnější pro další rozšíření.“„V rámci naší strategie držet se chytrých a inovativních IT řešení uvádíme přepínač GS752TXS, který usnadní zákazníkům přechod na 10GbE sítě,“ dodal Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „V blízké budoucnosti máme v plánu uvádění dalších 10GbE přepínačů a síťových úložišť dále urychlit a výrazně rozšířit nabídku těchto přístrojů, které jsou maximálně spolehlivé, dostupné a snadno ovladatelné.“Cena a dostupnost

Stohovatelný smart přepínač NETGEAR ProSafe GS752TXS je na českém trhu dostupný prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 36 000 Kč včetně DPH.

Další informace

Více informací o smart přepínači NETGEAR ProSafe GS752TXS můžete najít na webu www.netgear.cz/cs/produkty/pro-firemni-uzivatele/switches/gs752txs.html nebo

www.netgear.com/business/products/switches/stackable-smart-switches/default.aspx.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání.

Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 28 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 37 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.