Řešení od Ericssonu pro každého žáka i školu

Nízká cena, snadné používání a všechny služby v cloudu – to vše představuje řešení Ericssonu PC as a Service (PCaaS), tj. počítač jako služba. Stačí jednoduchý a levný laptop nebo netbook. Ke všemu ostatnímu máme přístup přes internet. Systémy PCaaS vyvinuté Ericssonem a firmou Novatius využívají ve světě již desetitisíce uživatelů. Systém PC as a Service je určen pro domácí použití, malé a střední firmy a také pro dedikovaná použití, např. e-learning.   (TZ)

„Použití řešení PC as a Service zjednodušuje práci s počítačem, zajišťuje větší komfort a zároveň značně snižuje náklady na obsluhu IT infrastruktury,“ uvádí Pavel Doležal, Head of Consumer & Business Solutions West & Central Europe. „Žádné konfigurování, žádné aktualizace, žádné viry a v jeden moment může běžet mnoho operačních systémů,“ zdůrazňuje výhody Pavel Doležal.

Řešení PC as a Service přenáší všechny prvky související s provozem operačního systému, nástrojového software a s nimi souvisejícího obsahu z počítače uživatele na centrální servery provozované ve formě cloud computingu. Výkon PC vybavení u takovéhoto systému je méně podstatný, což přináší významnou úsporu. Důležité je ale spolehlivé připojení na internet, které by mělo být, bez ohledu na zvolenou technologii, spolehlivé. Úhrada za službu se provádí formou předplatného, které lze sdružit například s účtem za internet.

Díky tomuto řešení od Ericssonu mají uživatelé přístup jedním kliknutím k internetovým serverům nabízejícím služby v oblasti vzdělávání, cestování či zpravodajství. K dispozici jsou také widgety populárních internetových aplikací, jako jsou pošta, horoskop, sociální sítě, mapy, Youtube apod.. Aplikace balíčku Office lze používat jako editory dokumentů, kalkulačních tabulek a prezentací.

„Tento systém umožní žákům využívat elektronické vzdělávání kdekoliv a kdykoliv, a to způsobem, který je v souladu s programem učitele a vzdělávacího systému. Učitelům zajistí možnost využívat bez technologických omezení jakýkoliv multimediální obsah a vzdělávací programy a veškeré dedikované školní a vzdělávací aplikace,“ dodává Pavel Doležal.

V řešení pro školy má administrátor úplnou kontrolu nad přístupem k datům. Prostřednictvím sítě vzdáleně konfiguruje uživatelské profily a účty. Definuje také k jakým programům, operačním systémům a k jakému obsahu mají uživatelé přístup.Poznámky redaktorům:

Multimediální obsah týkající se naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.

www.ericsson.com

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/technologyforgood

www.youtube.com/ericssonpress