Řada Sharp AQUOS LE830E přesvědčuje vylepšenou technologií Quattron a novými funkcemi

Vidět nový filmový trhák v 3D nebo online vybírat nejvhodnější sedačku do vašeho obýváku – to vše je nyní možné zvládnout pouze s jedním přístrojem: televizory nové řady Sharp AQUOS LE830E nabízejí nejen vše to, co se očekává od moderního LCD televizoru, ale mají také mnoho dalších praktických funkcí.  (TZ)

„Dosáhnout optimální kvalitu obrazu a špičkového designu při pokud možno nízké spotřebě elektrické energie – tento požadavek u nás stojí při vývoji každého nového výrobku na prvním místě,“ říká Andreas Kellner, marketingový manažer pro spotřební elektroniku společnosti Sharp pro oblast střední a východní Evropy. „Naším cílem je neustále vyvíjet inovativní technologie, používat je v našich výrobcích a jako bonus nabízet našim zákazníkům množství nových doplňkových funkcí. Modely řady AQUOS LE830E jsou toho nejlepším příkladem: nové technologie zajišťují nízkou spotřebu elektrické energie a zároveň tu nejlepší kvalitu obrazu.  A mají i něco speciálního navíc – možnost využívat Skype, AQUOS NET+ a volný přístup k internetu.”

Když se snoubí technologie a design

Přes nabídku AQUOS NET+ má divák přístup aktuálně k téměř 70 různým widgetům, jako je například video na přání Viewster. V reklamní přestávce si můžete přečíst e-maily nebo se podívat na aktuální televizní program – nebo dokonce využít zcela volný přístup k internetu.

Nové televizory AQUOS řady LE830 mají Full HD High-Speed LCD panel a dodávají se v provedení s úhlopříčkami 40, 46, 52 a 60 palců (102, 117, 132 a 152 centimetrů). Opticky působí štíhlý design s rámem širokým pouhý 1 palec (2,5 centimetrů) jako šperk. Díky vylepšené technologii Quattron s optimalizovaným mechanismem výpočtu barev garantují přístroje velmi ostrý obraz a přirozené barvy jak v 2D, tak i ve 3D režimu. Součástí dodávky jsou i 3D brýle. Za názvem Quattron se ukrývá nová čtyřbarevná pixelová struktura nejnovějšího LCD panelu od společnosti Sharp, kde jsou dosavadní pixely tří základních barev (RGB) doplněny o čtvrtý (RGB+Y). Světlejší žlutý podíl v obrazových bodech přinesl lepší světelnou propustnost LCD panelu a tím podstatné snížení spotřeby energie. Televizorům řady AQUOS LE830E byl proto udělen nový energetický TV štítek EU (třída energetické efektivity A) a ekoštítek EU.

Díky trojici digitálních tunerů mohou televizory přijímat satelitní, kabelový i pozemní televizní signál a proto už není nutný potřeba vlastní set top box pro příjem každého z nich zvlášť.

Zvláště pro hotely a restaurace je zajímavá možnost tzv. USB klonování: všechna nastavení televizoru lze uložit na USB flash disk a potom převzít pro všechny srovnatelné modely. Více přístrojů tak stačí nastavit pouze jednou.