Raiffeisenbank zavádí systém pro efektivní správu klientské dokumenta

Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globální poskytovatel komplexních business řešení a služeb v oblasti informačních technologií, dnes oznámil uzavření kontraktu se společností Raiffeisenbank na dodávku a implementaci systému na platformě EMC Documentum pro správu elektronických dokumentů, který je součástí budování nového informačního systému banky. Několikaměsíční projekt bude realizován nad vybranými produkty společnosti EMC².  (TZ)

„Budovaný systém bude po dokončení projektu používat více než 2 000 našich pracovníků včetně těch, kteří zajišťují obsluhu našich zákazníků na všech našich pobočkách,“ řekl Jiří Švarc, projektový manažer Document Management System (DMS) ze společnosti Raiffeisenbank. „Nově zaváděný systém bude uchovávat klientskou dokumentaci v elektronické podobě v zabezpečeném centrálním úložišti a ročně v něm budeme zpracovávat přibližně dva miliony nových dokumentů. Celková hodnota projektu je smluvně zajištěna v hodnotě desítek milionů korun. Aplikace pro automatické generování dokumentů založená na technologii EMC² xPression je první implementací tohoto systému,“ dodává Švarc.

Mezi hlavní přínosy projektu patří nasazení systému na automatizované generování dokumentů. Řešení podle zaslaných parametrů sestaví dokument, např. smlouvu s ustanoveními, která budou přesně odpovídat na míru dohodnutým podmínkám mezi klientem a bankou. Tím bude podstatně snížen podíl lidské práce na přípravě dokumentů a dojde ke zkrácení doby obsluhy klientů i sjednocení komunikace směrem k zákazníkům.„Na realizaci projektu se bude podílet tým více než dvaceti našich špičkových konzultantů specializovaných na systémy pro správu dokumentů, kteří mají zároveň výjimečné znalosti produktů EMC²,“ říká Vratislav Opatrný, ECM Competence Manager společnosti Ness Technologies, a dodává: „V rámci implementace projektu bylo a dále bude využito široké portfolio produktů společnosti EMC² počínaje nástroji pro efektivní ukládání elektronických dokumentů v šifrované podobě a řízení přístupů k nim přes systémy pro automatizaci přípravy jejich obsahu až po řešení zpřístupňující pohled na klientskou dokumentaci podle toho, jakou roli pracovník banky aktuálně zastává.“Po dokončení projektu bude v systému mimo samotné elektronické klientské dokumentace na jednom místě evidováno i to, kde je dokumentace v papírové podobě fyzicky uložena. Dlouhodobým cílem projektu je rozšíření řešení i o řízení oběhu dokumentů, které je dnes řešeno jinými aplikacemi.

O společnosti Ness Technologies

Společnost Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC) je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků. Pomáhají jim dosahovat strategických cílů, optimalizovat náklady a efektivitu, zlepšovat rychlost a kvalitu. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Struktura společnosti, unikátní know-how i technologická partnerství slouží k dosažení cílů zákazníků. To, že 85 % z nich se společností Ness spolupracuje opakovaně či dlouhodobě, je důkazem strategických partnerství. Se 6 900 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb (TOP 4, IDC 2009). Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/