Novinka v Počítačové škole Gopas: výukové kurzy pro Office 365

Počítačová škola Gopas, lídr v IT vzdělávání ve střední Evropě, nabízí na podzim 2011 firmám i jednotlivcům tři zbrusu nové kurzy ke cloudovému balíčku Office 365. Ocení je především ti zájemci, kteří chtějí mít všeobecný přehled o tom, jak efektivně využívat nejmodernější cloudové služby, snižovat náklady na IT řešení a být flexibilní. „Absolventi kurzů se naučí převádět stávající informační technologie na cloud nebo je s ním kombinovat, migrovat data z lokálních systémů do cloudu, konfigurovat jednotlivé aplikace a další kroky“ řekl Martin Pavlis, lektor Počítačové školy Gopas. Tři kurzy s různou úrovní pokročilosti jsou určeny manažerům, správcům sítí, programátorům, databázovým specialistům a dalším odborníkům z oblasti IT. (TZ)

Kurz Office 365 pro manažery

Cloudové služby Office 365 jsou  zajímavým trendem, protože umožňují i malým firmám využívat za přijatelnou cenu špičkové technologie, které by si jinak nemohly dovolit. „Manažeři získají na vzdělávacích kurzech všeobecný přehled o možnostech efektivního využití cloudu, například pro firemní komunikaci, sdílení informací nebo spolupráci na projektech, kdy jeden kolega sedí v kanceláři a druhý je na druhém konci republiky,“ konkretizuje obsah kurzu Martin Pavlis z Gopasu. Orientace v potenciálu cloudu přitom není důležitá jen pro specializovaný IT personál, ale i pro řídící manažery. Proškolení šéfové budou díky získaným znalostem schopni pružně reagovat na nejaktuálnější obchodní situace a rozhodovat o pronájmu takové cloudové služby, která přesně odpovídá firemním potřebám, obchodním strategiím a taktikám.

Kurz Migrujemedo Office 365

Pro klienty pokročilejší úrovně připravila Počítačová škola Gopas kurz s širší a hlubší osnovou. „Na tomto kurzu se účastnící naučí používat jednotlivé služby Office 365 a také „migrovat data“ například z poštovních schránek do systému Exchange Online,“ upřesňuje Martin Pavlis z Počítačové školy Gopas. Součástí výukové osnovy je i postup, pomocí kterého mohou firmy zcela přejít na platformu Office 365 a zrušit provozování serverových aplikací ve svém IT prostředí, což může podnikům přinést zajímavé finanční úspory.

Kurz Migrace a koexistence s cloudovými službami

Absolventi kurzu Migrace a koexistence s cloudovými službami si budou umět poradit nejen s přechodem na cloud, ale i s paralelním provozem stávajících IT technologií s cloudem Office 365, kdy část aplikací poběží dál na interních firemních serverech. Rovněž se naučí integrovat stávající on-premisses technologie s cloud řešením Office 365, ale i migrovat stávající data do tohoto cloudového prostředí. Dozví se, za jakých podmínek lze migraci a integraci provést a jaké vlastnosti tyto kroky mají.

Více informací ke kurzům najdete zde http://www.gopas.cz/News/OFFICE-365—nove-kurzy-cloudove-sluzby!.aspx

O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.