HTC vyhlašuje grantovou soutěž pro studenty ČVUT. Cílem jsou volně dostupné aplikace pro zdravotně postižené

Společnost HTC ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze vyhlašuje grantovou soutěž pro studenty Katedry počítačové grafiky a Interakce. Cílem je vývoj volně dostupných a užitečných aplikací pro operační systém Android pro nevidomé či jinak hendikepované lidi, které dokáží pomoci v běžném životě a ulehčit řadu denních úkonů. Pro autora aplikace s největším přínosem pro společnost je přichystána finanční odměna ve výši deset tisíc korun a tablet HTC Flyer. Společnost HTC tímto krokem navazuje na probíhající spolupráci s ČVUT, která byla oznámena v dubnu letošního roku.  Tento konkrétní projekt se nyní zaměří speciálně na pomoc skupině nevidomých, zdravotně postižených a seniorů. (TZ)

„Od spolupráce se šikovnými a ctižádostivými studenty si slibujeme nejen inovativní myšlenky, ale především řadu nových užitečných aplikací pro zdravotně postižené, které budou řešit jejich každodenní problémy nebo závislost na jiné osobě,“ říká Kamil Vacek, ředitel českého zastoupení HTC a dodává: „V dalších letech plánujeme spolupráci s českými vysokými školami zintenzivnit a oslovit daleko větší počet studentů.“

Společnost HTC aktivně podporuje české programátory nejen z řad studentů, ale i profesionální vývojáře. Výhercem předchozí otevřené soutěže, kterou společnost vyhlásila v květnu minulého roku, se stal František Hejl s aplikací PubTran. Soutěž byla určena široké veřejnosti.

Mechanika soutěže

Do grantové soutěže se mohou zapojit pouze studenti Katedry počítačové grafiky a Interakce při ČVUT, tedy předmětů NUR (Návrh uživatelských rozhraní) a PDA (Principy tvorby mobilních aplikací). Zájemci se u svých školitelů v určených termínech nahlásí a zvolí téma semestrální práce. Navrhovaná témata následně zástupci katedry a HTC posoudí z pohledu funkčnosti a následně schválí, upraví či zamítnou.

Finální podobu semestrální práce je student povinen odevzdat na přelomu listopadu a prosince letošního roku. Po celou dobu tvorby aplikace je možné konzultovat práci se zadavateli i se cvičícími. Po odevzdání a kontrole všech prací v soutěži, nezávislá komise složená ze zástupců ČVUT a HTC vybere tři nejlepší práce, které odmění.

Více informací o ČVUT a jejích studijních programech naleznete na www.cvut.cz. Další informace o společnosti HTC jsou k dispozici na oficiální facebookové stránce www.facebook.com/htcfansczsk nebo www.htc.cz.

# # #

O společnosti HTC

HTC Corp. (HTC) patří mezi firmy s nejrychlejším tempem růstu na mobilním trhu. HTC staví lidi do centra pozornosti a práci s telefonem dělá jednodušší a přirozenější. Akcie společnosti jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů pod značkou 2498.