HP oznamuje převzetí kontroly nad společností Autonomy Corporation

Společnost HP oznámila, že získala kontrolu nad společností Autonomy Corporation plc (LSE: AU. nebo AU.L). (TZ)

Držitelé 213 421 299 kusů akcií společnosti Autonomy přijali již v srpnu oznámenou nabídku společnosti HP na koupi většinového objemu v ceně 25,50 liber (42,11 dolaru) za jednu akcii v hotovosti, což představuje přibližně 87,34 % celkového počtu oběhových akcií společnosti Autonomy. Všechny podmínky související s uvedenou nabídkou byly splněny, takže HP zároveň přebralo kontrolu nad chodem společnosti Autonomy.

Akvizice společnosti Autonomy staví HP do pozice lídra v oblasti rychle se rozvíjející správy informací ve velkých firmách. Software společnosti Autonomy je základem mnoha kritických aplikací velkých firem, jako např. pokročilé správy a vyhledávání dat, řešení pro interakci se zákazníky, informačních systémů, správy záznamů, archivace, správy firemních procesů, webového obsahu, optimalizace webu, správy rozsáhlých multimédií a videa či zvukových analýz. Řešení společnosti Autonomy využívá více než 25 000 zákazníků po celém světě.

Produkty společnosti Autonomy doplní řešení HP pro firemní sektor a rozšíří nabídku v oblasti datové analýzy, cloudu a procesních postupů. HP od převzetí společnosti Autonomy očekává rychlejší plnění strategie v oblasti komplexních cloudových řešení a softwaru. Zákazníci HP získají nové vysoce efektivní řešení, které jim pomůže „zkrotit“ obrovské množství nestrukturovaných i strukturovaných informací.

„Naším největším cílem je pomáhat zákazníkům při řešení jejich klíčových procesů z oblasti IT infrastruktury. Obrovský nárůst nestrukturovaných i strukturovaných dat a jejich zhodnocení patří mezi ty vůbec největší výzvy pro koncové uživatele, firmy i státní správu,“ řekla Meg Whitmanová, prezidentka a generální ředitelka společnosti HP. „Řešení Autonomy značně rozšiřují možnosti správy a získání maxima z takovýchto dat – dokážou odhalit mnohem více podrobností, posoudit relevanci dat a díky tomu usnadňují další rozhodnutí a aktivity.“

Jak bylo oznámeno již dříve, společnost Autonomy bude nadále fungovat jako samostatná obchodní jednotka. Dr. Mike Lynch, zakladatel a výkonný ředitel Autonomy, nadále povede obchodní aktivity Autonomy, jeho nadřízenou bude Meg Whitmanová.

„Nastal historický den pro Autonomy, její zaměstnance a zákazníky. Naše odborné zkušenosti se mohou zkombinovat se špičkovými možnostmi a technologiemi společnosti HP a vytvořit systémy, které si poradí se všemi firemními informacemi, ať už budou v jakýchkoli formátech,“ dodal Mike Lynch. „Nacházíme se na začátku úplně nové éry, v níž se ve zkratce IT budou měnit nejen „T“ (technologie), ale také „I“ (informace).
Nabídka společnosti HP k odkoupení zbývajících oběhových akcií Autonomy zůstává otevřena. Více informace je k dispozici na webových stránkách www.hp.com/investor/offerdocuments.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged