Nový panasonic toughbook s maximální ochranou – průmyslový tablet CF-D1 navržený pro diagnostiku motorů a strojů

Praha, 24. října 2011: Společnost Panasonic dnes uvedla nový průmyslový tablet s maximální ochranou CF-D1, který využívá operační systém Microsoft® Windows® 7. Model CF-D1 je určený pro diagnostiku motorů a strojů, a to jak v prostředí dílen, tak i v terénu.  (TZ)

Díky nejnovější druhé generaci procesoru Intel® Core i5-2550M (2.5 GHz) se standardním napájením, baterii s výdrží až 9 hodin, 13a.3“ širokoúhlému HD LED displeji a pevnému disku s kapacitou 320 GB je model CF-D1 připraven zcela pokrýt velmi náročné požadavky dnešních diagnostických aplikací.

Čitelnost? Čitelnost!
Kvalitní 13.3” širokoúhlý HD LED displej umožňuje technikům snadné používání diagnostických programů v reálném čase, čtení naměřených dat i prohlížení schémat a dokumentace diagnostikovaných zařízení. Tento displej byl speciálně navržen tak, aby byl velmi dobře čitelný v dílně i ve venkovním prostředí na přímém slunečním světle. Standardně je  CF-D1 dodáván s displejem s jasem 400 cd/m², volitelně může být dodán s displejem pro venkovní použití s nejlepší viditelností na trhu a jasem až 1000 cd/m² – vynikající čitelnosti je dosaženo díky kruhovému polarizačnímu filtru a antireflexní vrstvě. Rezistivní dotykový displej umožňuje snadné vkládání dat pomocí prstů, pera či v rukavicích.

Odkudkoli jakkoli
Nový tablet nabízí uživatelům všechny drátové i bezdrátové možnosti přenosu dat, které by mohli technici při mobilní diagnostice potřebovat – patří sem rozhraní LAN, WiFi Intel® Centrino® Advanced-N 6205 AGN, Bluetooth 2.1 + EDR a volitelně 3G komunikační modul Ericsson F5521gw a podpora GPS. Dále lze využít trojnásobný plně přizpůsobitelný port, který podporuje všechna specializovaná rozhraní určená pro spolehlivý přenos diagnostických dat. Tyto individuálně konfigurovatelné porty tak mohou být snadno využity jako sériové rozhraní, VGA rozhraní či další LAN port nebo odolný USB konektor.

Tablet CF-D1 nabízí řadu bezpečnostních vlastností umožňující vysokou ochranu dat – patří sem ochrana proti krádeži, volitelně pak také čtečka otisků prstů i čtečka čipových karet.
Volitelně je k dispozici přední webová kamera s rozlišením 1.3 megapixelů a zadní kamera s rozlišením 3 megapixely pro záznam diagnostické dokumentace a papírových informací.

Cíl? Odolnost a pohodlí při práci!
Model CF-D1 obsahuje všechny odolné prvky očekávané od řady Toughbook – mj. byl tento tablet testován na odolnost pádu z výšky až 90 cm a extrémním teplotám. Díky odolnosti vůči tekutinám a prachu se navíc může pochlubit splněním podmínek pro třídu krytí IP65.

Tablet CF-D1 je navržený ergonomicky a nabízí vlastnosti známé z mobilních zařízení. Při váze přibližně 2.25 kg může být přenášen za rukojeť, držen v jedné ruce díky ergonomickému popruhu a využít lze také speciální vysouvací nožičku umožňující samostatné umístění tabletu vedle obsluhy. Zařízení může být používáno v dokovací kolébce s nastavitelným úhlem pohledu včetně umístění na pracovním stole v kanceláři.

CF-D1 je vhodný pro diagnostické účely v automobilovém průmyslu, u nákladních automobilů, stavebních a důlních strojů, zemědělských a manipulačních strojů a v nespolední řadě také u automotoklubů a asistenčních společností. Nejnovější přírůstek do rodiny Toughbook bude dostupný od listopadu 2011 za cenu 49 000 Kč bez DHP za standardní model.

O počítačích Toughbook

Počítače Toughbook společnosti Panasonic jsou navrženy tak, aby měli mobilní pracovníci spolehlivý a bezpečný přístup ke svým datům a aplikacím v náročných prostředích. Jsou navrženy tak, aby odolaly situacím, kdy klasické mobilní počítače selhávají – včetně vlivů vibrací, nárazů, vody, prachu, desinfekčních prostředků, slunečního světla, nároků na dlouhou životnost baterií a na podporu ovládání jednou rukou. Tím, že konečně poskytly pracovníkům přístup k informačním technologiím v náročných prostředích, mohly být významně vylepšeny obchodní procesy a spokojenost zákazníků. První mobilní osobní počítač se zvýšenou odolností Panasonic Toughbook uvedl v roce 1994 a dnes má 65procentní podíl na evropském trhu s plně odolnými notebooky s dlouhodobou životností (zpráva VDC Research o prodeji v roce 2010 z března 2011).

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro splnění široké škály spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Sídlo společnosti je v japonské Osace a v loňském fiskálním roce končícím 31. března 2010 vykázala společnost příjmy 67,14 miliard €. Akcie společnosti Panasonic jsou kótovány na burzách v Tokiu, Osace, Nagoi a New Yorku (NYSE: PC).

Pro více informací navštivte internetové stránky na adrese www.toughbook.cz.