VMware představuje VMware vCenter Protect Essencials Plus a VMware Go Pro, vylepšení přinášející zjednodušení IT malých a středních firem

Praha, 21. října 2011 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, představila tento týden VMware vCenterTM Protect Essentials Plus a přichází také se vylepšením produktu VMware Go ProTM, díky kterému se zjednoduší správa IT malých a středních firem (SMB).

„VMware se snaží firmám všech velikostí pomoci se snížením komplexity jejich IT,“ říká Mark Shavlik, viceprezident a generální ředitel pro management řešení SMB, VMware. „Neustále se snažíme přinášet další inovace a přicházet s novými, ještě pokročilejšími řešeními pro SMB. Tato řešení jsou firmám přímo šitá na míru, a tak mohou díky nim jednak zvýšit svou efektivitu, ale i snížit své náklady – bez ohledu na velikost firmy nebo sofistikovanost jejich IT oddělení.“ (TZ)

VMware vCenter Protect Essentials Plus a VMware Go Pro poskytují SMB možnost výběru a značnou flexibilitu a nabízí jim jak možnost nasazení softwaru přímo na místě, tak softwaru jako služby (SaaS).

VMware vCenter Protect Essentials Plus přináší prvotřídní úroveň správy IT i do SMB
VMware vCenter Protect Essentials Plus, dříve, Shavlik NetChk Protect, je kompletní správou systému přímo na místě, vytvořenou tak, aby splňovala potřeby SMB. VMware vCenter Protect Essentials Plus nabízí bez využití jakéhokoliv zprostředkovatele velmi snadno nasaditelnou a nákladově efektivní správu fyzických a virtuálních strojů. Přichází také s nasazením pravidelných softwarových aktualizací v 28 jazycích, nalezením aktiv, konfigurací, řízením spotřeby, antivirovou ochranou a zabezpečením koncových bodů.

Nové funkce ve VMware vCenter Protect Essentials Plus zahrnují:

  • Nové možnosti skriptování přinášející nárůst efektivity díky tomu, že zákazníkům umožní správu a spuštění skript napříč skupinou počítačů či v celé síti. ITScripts Catalog se bude postupně rozšiřovat spolu s růstem množství skriptů. Desítky skript budou dostupné tak, aby zautomatizovaly úkoly jakými jsou nastavení, údržba, podpora a informace o síti.
  • Vzdálený desktop, který uživatelům umožní využívat Remote Desktop Protocol z „Machine View“ VMware vCenter Protect Essentials Plus a umožní správcům IT vzdálený přístup k cílovému počítači.
  • Konzole VMware vCenter Protect Essentials Plus umožňující více administrátorům současně plnit několik úkolů v tu samou chvíli.
  • Nový sken „Power Status“, který zjistí stav napájení zařízení napříč celou sítí a následně vytváří vlastní reporty, které zákazníci mohou předložit jakékoli energetické společnosti nabízející slevy při úspoře energií.

VMware Go Pro: Jednoduchá správa IT založená na cloudu

VMware Go Pro byl poprvé představen v lednu 2011. Tato cloudová služba (SaaS) značně zjednodušuje malým a středním podnikům tvorbu, správu, monitorování a bezpečnost jejich IT infrastruktury tím, že jim poskytuje celý balíček služeb určený ke správě jak fyzických, tak virtuálních strojů. VMware Go Pro také umožňuje správu aktualizací a záplat včetně nekritických aktualizací společnosti Microsoft a možnost sledování stavu majetku v IT prostředí SMB. Nové možnosti VMware Go Pro i nadále zjednodušují správu IT malých a středních firem:

  • Zavedením „IT Advisor/IT dohledu“, který kontroluje a hodnotí fyzickou a virtuální infrastrukturu zákazníka a přináší konkrétní doporučení, pokyny, upozornění a opatření, která zákazníkům pomohou optimalizovat jejich prostředí a procesy řízení, zajistit vyšší bezpečnost a rozšířit jejich virtualizovanou infrastrukturu. Pokaždé, když IT Advisor kontroluje prostředí, přináší další nové možnosti, doporučení a upozornění, která zákazníkům pomáhají velmi rychle problém identifikovat a okamžitě jej také řešit.
  • Aktualizace dat a možností správy aktualizací a záplat uživatelům umožňuje vytvářet a označovat celé skupiny počítačů a následně rozvrhnout kontrolu aktualizací a nasazení pro tyto skupiny.

Oceněná virtualizace a cloud computing určená pro SMB

VMware vCenter Protect Essentials Plus a VMware Go Pro jsou součástí celkového portfolia VMware zaměřeného na virtualizaci a cloud computing. Toto portfolio obsahuje nabídky určené firmám všech velikostí a zahrnuje také:

VMware vSphere® pro SMB

VMware poskytuje řešení vše v jednom určené pro SMB všech velikostí. Sady VMware vSphere Essentials a Essentials Plus umožňují malým firmám sjednotit pracovní úkoly, zlepšit dostupnost a centrálně spravovat celé jejich prostředí s velmi nízkou počáteční investicí. Sada VMware Acceleration poskytuje středně velkým firmám škálovatelnou a plně vybavenou virtualizovanou platformu se strategicky založenou automatizací a pomáhá tak se zajištěním dostatečné úrovně aplikačních služeb a možností přidávat další ještě pokročilejší služby správy, jako například plnou ochranu proti pádu systému.

VMware vSphere Storage Appliance

VMware vSphere Storage Appliance nabízí malým a středním podnikům bohatou firemní kontinuitu a možnost automatizovaného řízení zdrojů VMware vSphere, a to bez vysokých nákladů a komplikovanosti sdílené paměti. VMware vSphere Storage Appliance navíc přináší další výhody virtualizace pro všechny SMB, a to díky přesunu vnitřní paměti z několika serverů do jediného chráněného sdíleného úložiště.
VMware vSphere Hypervisor

VMware vSphere Hypervisor je nejjednodušším způsobem, jak začít s virtualizací – a navíc je zdarma. Je založen na VMware ESXiTM, hypervisorové architektuře, která určuje oborové standardy spolehlivosti, výkonu a podpory ekosystému. VMware vSphere Hypervisor tak zákazníkům umožňuje konsolidovat aplikace do menšího počtu serverů a začít s úsporou financí prostřednictvím snížení hardwaru, energií, chlazení a administrativních nákladů.

Nejrozšířenější partnerský ekosystém

VMware má oborově nejrozšířenější a nejmohutnější ekosystém virtualizačních partnerů. Zahrnuje více než 25 000 technologických partnerů, poskytovatelů řešení, distributorů, poskytovatelů služeb a systémových integrátorů, stejně jako všechny hlavní celosvětové výrobce hardwaru. Tento rozsáhlý ekosystém poskytuje zákazníkům SMB a společnostem se vzdálenými pobočkami širokou škálu serverů, úložných zařízení, sítí a aplikací, které spolupracují s řešeními VMware a jsou plně podporovány všemi dodavateli. Kromě toho dodávají partneři VMware vCloud® malým a středním podnikům řešení ke kontinuitě podnikání a řešení pro obnovu po havárii, které přímo využívá služeb veřejného cloud computingu.

O VMware

Společnost VMware poskytuje řešení pro virtualizaci podnikové infrastruktury, která firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání. Zákazníci se na společnost VMware, která poskytuje nejrozšířenější virtualizační platformu VMware vSphere, spoléhají při snižování investičních a provozních nákladů, zvyšování pružnosti, zajištění nepřetržitého provozu svého podnikání, posilování bezpečnosti a snižování ekologické zátěže. S tržbami ve výši 2,9 miliardy USD v roce 2010, více než 250 tisíci zákazníků a 25 tisíci partnerů je VMware lídrem v oblasti virtualizace a pravidelně se umísťuje na žebříčku top preferovaných řešení IT řediteli. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.