Ness Technologies se bude strategicky rozvíjet s CVCI

Praha – 31. říjen 2011 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, se stal přidruženým členem Citi Venture Capital International (CVCI), globálního soukromého kapitálového (private equity) investičního fondu. Stalo se tak v rámci transakce v hodnotě přibližně 307 milionů dolarů. (TZ)

„Jsme rádi, že Ness má příležitost růst a rozvíjet se ve spolupráci s CVCI, a přitom i nadále poskytovat nadstandardní řešení a služby s vysokou přidanou hodnotou naší silné zákaznické základně,“ uvedl Sachi Gerlitz, prezident a CEO Ness Technologies.

Transakce byla schválena na zvláštní schůzi akcionářů společnosti Ness, 30. srpna tohoto roku. Jejím důsledkem je také ukončení obchodování a delistování akcií Ness z Nasdaq Global Select Market a Tel Aviv Stock Exchange.

„Těšíme se na spolupráci s vedením společnosti Ness, jejími zaměstnanci a partnery, která nám umožní ještě posílit její vynikající pověst a poskytovat zákazníkům unikátní přidanou hodnotu prostřednictvím její globální sítě,“ říká Bob Khanna, výkonný ředitel společnosti CVCI.

Ness má přibližně 7 000 zaměstnanců, působí v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii a má zákazníky ve více než 20 zemích světa. Sídla společnosti zůstanou i nadále v izraelském Tel Avivu a v Teanecku v New Jersey. Nemění se ani personální obsazení postů generálního a finančního ředitele Ness Technologies.

„Společnost CVCI byla nejvýznamnějším akcionářem společnosti Ness ještě předtím, než se rozhodla odkoupit všechny akcie. Důvodem pro tento krok bylo přesvědčení o růstovém potenciálu Ness Technologies,“ říká Mirko Kalous, generální ředitel Ness Technologies v ČR a dodává: „V každodenní práci se tato změna našich zákazníků a partnerů nijak výrazněji nedotkne, Ness bude i nadále pokračovat ve své strategii. Důvěra CVCI však výrazně podporuje náš dlouhodobý a strategický rozvoj.“

O společnosti Ness

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb (TOP 4, IDC 2009). Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/

O společnosti CVCI

CVCI je lídrem v oblasti globálních rozvíjejících se trhů a soukromých kapitálových investičních fondů. V současné době spravuje vlastní nebo svěřené investice v hodnotě více než 7 miliard amerických dolarů. CVCI je mezinárodně integrovaný investiční tým s více než 45 odborníky po celém světě s místním zastoupením v Singapuru, Bombaji, Novém Dillí, Hong Kongu, Londýně, New Yorku a Santiagu. Společností CVCI spravované fondy provedly významné investice v oblastech podnikatelských služeb a outsourcingu mezinárodních společností a dosáhly úspěšného zhodnocení investic v tomto sektoru, a to i z globálního hlediska trendů v oboru. Fondy a subjekty ve spolupráci s CVCI investovaly v posledním desetiletí do celé řady společností zaměřených na podnikatelské a IT služby v Číně, Spojených státech, Indii, Mexiku a v Koreji.

CVCI je součástí Citi Capital Advisors, globální platformy pro správu alternativních aktiv, která nabízí širokou škálu inovativních strategií a produktů pro institucionální a vysoce bonitní investory.