VMware rozšiřuje firemní sociální aplikace a aplikace založené na cloudu do iPadů a Androidů

Praha, 31. října 2011 – V souvislosti se svou vizí o budoucnosti aplikací v éře po PC představila společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, nové aplikace pro iPad a aktualizované aplikace pro Android. Tyto aplikace od SlideRocket a Socialcast moderním firmám umožní zvýšit agilitu, produktivitu a vzájemnou propojenost.  (TZ)

„Moderní uživatelé z firem hledají stále efektivnější způsoby, jak propojit nejrůznější aplikace a sdílet informace se svými spolupracovníky, partnery a zákazníky prostřednictvím mobilních platforem,“ říká Brian Byun, viceprezident a generální manažer Cloud Applications, VMware. „Díky SlideRocket a Socialcast získají možnost nového a ještě více propojeného způsobu práce v éře po PC.“

Firmy si stále častěji osvojují iPad a další mobilní zařízení jako klíčové nástroje pro podnikání. Podle nejnovějších zpráv o příjmech společnosti Apple nasazuje či testuje iPady 86 % firem z Fortune 500, z toho až 75 % tak učinilo v minulém čtvrtletí. Mobilní aplikace SlideRocket a Socialcast zdůrazňují základní potřebu vybavit vzájemně propojené podniky a oddělení uživatelsky centralizovanými komunikačními nástroji a nástroji pro spolupráci, které by zvyšovaly jejich obchodní výsledky.

Chytré prezentace pro mobilní zaměstnance

SlideRocket přetváří prezentace tak, aby lépe splňovaly požadavky dnešních firem a disponovaly lepšími grafickými funkcemi, analytickými a náhledovými vzorci, zpětnou vazbou v reálném čase, integrací do sociálních médií a mobilními funkcionalitami, které zvládnou i hlubší úroveň propojení, zapojení kolegů a zpětné vazby. Díky nové a volně dostupné aplikaci SlideRocket PlayerTM iPad mohou uživatelé sdílet poutavé prezentace, ať již prezentují posluchačům sedícím naproti u stolu či na opačné straně zeměkoule.

Uživatelé také mohou kohokoli pozvat ke sledování prezentace díky jednoduchému odkazu. Nová aplikace pro iPad umožňuje stáhnout si SlideRocket nebo PowerPoint prezentaci, která může být sdílena kdykoli a kdekoli, a to ať online, tak offline.

SlideRocket Player poskytuje uživatelům iPad možnost získat výrazný prezentační nástroj, který pomáhá odborníkům na cestách ještě více oslovit zákazníky. Aplikaci pro iPad SlideRocket Player si navíc můžete stáhnout již nyní.

Sociální nástroje pro firmy

Socialcast, nová aplikace pro iPad a její aktualizovaná verze pro Android, umožní uživatelům přístup k jejich Socialcast komunitě, ať už se budou pohybovat kdekoli. Zaměstnanci díky ní získají možnost spolupracovat se svými kolegy prakticky z jakéhokoli místa. Budou moci aktualizovat posty, sdílet data a na dálku se připojit ke spolupráci na důležitých pracovních projektech. Navíc Socialcast podpoří bezpečné připojení prostřednictvím OAuth 2.0. Díky OAuth 2.0 a Socialcast budou moci firmy velmi jednoduchým a bezpečným způsobem rozšířit svou dosavadní zkušenost s desktopem také do mobilních zařízení a dalších webových stránek s důvěrou, že jejich osobní informace zůstanou v bezpečí. O mobilní strategii Socialcast se můžete více dozvědět zde.

O VMware

Společnost VMware poskytuje řešení pro virtualizaci podnikové infrastruktury, která firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání. Zákazníci se na společnost VMware, která poskytuje nejrozšířenější virtualizační platformu VMware vSphere, spoléhají při snižování investičních a provozních nákladů, zvyšování pružnosti, zajištění nepřetržitého provozu svého podnikání, posilování bezpečnosti a snižování ekologické zátěže. S tržbami ve výši 2,9 miliardy USD v roce 2010, více než 250 tisíci zákazníků a 25 tisíci partnerů je VMware lídrem v oblasti virtualizace a pravidelně se umísťuje na žebříčku top preferovaných řešení IT řediteli. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.