HP pomáhá českým zákazníkům zrychlit přechod do cloudového prostředí

Praha, 15. listopadu 2011 – Společnost HP oznámila uvedení nových služeb a řešení založených na konvergované infrastruktuře, která umožňuje podnikům a poskytovatelům služeb rychlý přesun IT infrastruktury do prostředí cloudu při využití stávajících investic, minimalizaci rizik a snížení celkových nákladů. (TZ)

Organizace stále častěji vyžadují variabilní IT zdroje, které jsou schopny zajistit operativní výpočetní výkon „na míru“ aktuálních obchodních požadavků, dostatečnou flexibilitu infrastruktury a splnění očekávání svých zákazníků. Tradiční datová centra a omezení standardní IT architektury jsou ovšem hlavními překážkami při implementaci nových modelů poskytování služeb, mezi něž patří nabídka IT infrastruktury formou služby (IT-as-a-service) nebo cloudové technologie. Přijetí vhodné cloudové strategie přitom představuje zásadní část úspěchu celé IT strategie.

HP nyní nabízí následující nové produkty:

  • Rozšířené portfolio HP CloudSystem, jež nabízí financování, služby, vývojářské zdroje a 100 nových democenter HP Cloud Centers of Excellence po celém světě. Tato centra umožňují zákazníkům vyzkoušet si řešení HP CloudSystem jakožto nejkomplexnější otevřenou platformu určenou pro nasazování a správu služeb napříč privátním, veřejným i hybridním cloudovým prostředím.
  • Řešení HP VirtualSystem for Microsoft® a HP VirtualSystem for Superdome 2/HP-UX představující nová klíčová hardwarová a softwarová řešení pro rychlé nasazení vysoce optimalizovaných aplikačních prostředí. Díky využití konzultačních služeb HP Support services mohou zákazníci umožnit standardizované výběry aplikací tisícům uživatel v řádu hodin namísto dosavadních měsíců.(2)

„Zákazníci vyhledávají řešení HP založená na konvergované infrastruktuře díky možnosti maximálního urychlení přechodu na cloud a zvýšení inovace v jejich oboru působnosti, díky čemuž mohou poskytnout zákazníkům lepší služby,“ řekl Karel Kotrba, ředitel divize HP Enterprise Services v České republice. „Naše nové nabídky jasně reflektují nejlepší zkušenosti a technologie HP, které splní nejvyšší očekávání firem a přitom snižují složitost, náklady i související rizika.“

Přeměna datových center do éry cloudu

Tradiční datová centra vyžadují zásadní změny pro přípravu na přechod do cloudového prostředí. Musí být navržena ve zkrácených plánovacích cyklech, aby poskytla služby rychle, zároveň je však třeba zajistit optimalizaci operací a vylepšení poskytovaných služeb. Právě z těchto důvodu cloud vyžaduje lepší propojení, komunikaci a plánování uvnitř organizací.
Služby HP pomáhají zákazníkům se zvolením nejvhodnější strategie datových center, nastavením provozních operací a zajištěním kontinuity provozu:

  • Služby pro strategii datových center snižují čas transformace o 40 % díky souběžnému plánování, návrhu a nasazení.(1) Zákazníci tak mohou urychlit svá strategická rozhodnutí a investiční plány.
  • Provozní služby datových center zvyšují efektivitu provozu a snižují související náklady až o 37 % díky vylepšením v oblasti integrace stávající infrastruktury a pokročilému plánování.(2)
  • Služby zajišťující kontinuitu provozu datových center nabízí poskytovatelům služeb možnost snadněji předvídat závady či chyby IT infrastruktury ještě dříve, než mohou reálně nastat. Z portfolia modulárních služeb si lze vybrat např. řešení HP Continuous Improvement Program pro odstranění chyb v dostupnosti a snížení neplánovaných odstávek, HP Reliability Assurance Program pro vylepšení kontinuity provozu nebo HP Disaster Recovery Readiness pro lepší identifikaci nedostatků v plánování.

Expanze platformy HP CloudSystem

Řešení HP CloudSystem je ideální pro velké firmy a poskytovatele služeb, kteří potřebují pracovat se službami privátního a veřejného cloudu – od základních výpočetních služeb až po komplexní služby poskytování softwaru. Díky HP CloudSystem lze navíc nasadit nové cloudové služby v řádu minut nebo hodin, nikoliv týdnů či měsíců jako při ruční konfiguraci. Přidanou hodnotu HP CloudSystem zvyšují i nové možnosti financování, služby a vývojářské zdroje:

  • Díky službám HP CloudSystem Financing(3) – součásti programu HP, který poskytuje až 2 miliardy dolarů do oblasti financování cloudových projektů – mají zákazníci usnadněnou cestu k výhodnému přechodu na cloudové technologie. Jednoduše si mohou zvolit vhodný platební plán, který jim umožní vybudovat jejich cloudová prostředí bez velkých počátečních výdajů; tento krok je kritický pro přesné rozpočtování během plánování investic. HP rovněž může v rámci programu HP CloudAgile sestavit poskytovatelům služeb krokový platební plán, v jehož rámci splátky začínají na nízkých hodnotách a zvyšují se později během šesti až dvanácti měsíců, což umožní lépe naplánovat rozpočet a skloubit ho s očekávanými tržbami.
  • HP CloudSystem Enablement Services nabízí předpřipravené konzultační a integrační služby, které urychlí nasazení prvních cloudových služeb u klientů. Nové řešení HP AllianceONE resource center pro CloudSystem nabízí nezávislým softwarovým dodavatelům, systémovým integrátorům a poskytovatelům služeb možnost využít nástrojů pro rychlé spuštění provozu, jež zahrnují ukázkový kód, video návody a rady expertů.
  • Nová democentra HP Cloud Centers of Excellence nabízejí klíčovým obchodním partnerům HP možnost demonstrace reálných cloudových řešení HP založených na HP CloudSystem. Democentra umožňují zákazníkům snadněji vyhodnotit, otestovat a nasadit nejvhodnější cloudová řešení.

Optimalizace nasazení a správy aplikačních služeb

Virtualizace je často základem budování cloudové infrastruktury. Díky HP VirtualSystems mohou podniky a poskytovatelé služeb rychle nasadit sady aplikací a kapacitu podporující tisíce uživatelů. Spouštění klíčových aplikací ve virtualizovaných prostředích nabízí větší flexibilitu, efektivitu a nižší náklady.

  • HP VirtualSystem for Microsoft
  • urychluje virtualizaci a poskytování kritických firemních úloh, mezi něž patří např. Microsoft SharePoint, Exchange či SQL Server. Prostřednictvím jediné konzole mohou klienti sledovat aplikační služby a odhalit i opravit problémy bez přerušení provozu IT infrastruktury, operačního systému a aplikací společnosti Microsoft.

  • HP Virtual System for Superdome 2/HP-UX
  • zrychluje virtualizaci kritické aplikační „zátěže,“ včetně systémů CRM, plánování firemních zdrojů (ERP) a stěžejních finančních aplikací na systémech HP Integrity. Kombinace HP-UX 11i v3 a HP Integrity Superdome 2 je vyladěna pro běh kritických aplikací, poskytuje nejvyšší úroveň odolnosti, škálovatelnosti a virtualizačního výkonu.

HP konvergovaná infrastruktura je klíčovým prvkem strategie Instant-On Enterprise, která ve světě nepřetržité konektivity umožňuje využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.
Pro více informací navštivte webové stránky www.hp.com/go/HPCloudInnovation

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com

Tagged