Nový ShareCenter od společnosti D-Link: výkonné zařízení pro zálohování dat

Praha, 15. listopadu 2011 — D-Link, přední výrobce profesionálních síťových řešení, uvádí DNS-345 ShareCenter™ – síťové úložiště dat (NAS) pro náročné uživatele v profesionálním prostředí i domácnostech. Do tohoto úložného zařízení se dají nainstalovat až čtyři pevné disky a disponuje dvěma gigabitovými síťovými porty. Zařízení je navrženo jako centrum sdílených dat pro všechny uživatele v síti. Díky vestavěnému souborovému serveru mají uživatelé přístup přes Internet ke všem sdíleným souborům, jako jsou například fotografie, videa, hudba nebo další dokumenty. Technologie RAID 5, implementovaná v novém DNS-345 ShareCenter™, zaručuje vysokou spolehlivost systému. Kromě komplexních zálohovacích funkcí jsou k dispozici také zajímavé doplňky, mezi které patří například aplikace pro fotografie i hudbu a nástroje pro sdílení i streamování dat. (TZ)

D-Link DNS-345 ShareCenter™ přináší uživatelům v domácích kancelářích i ve firmách cenově výhodnou příležitost pro efektivní správu zálohování dat. Toto zařízení je navíc vybaveno mediálním serverem s certifikací DLNA, což z něj dělá optimální řešení pro milovníky fotografií nebo hudby. Umožňuje streamování mediálního obsahu ve vysokém rozlišení, což vyhovuje rostoucím nárokům digitálních domácností.

DNS-345 ShareCenter – přehled hlavních vlastností

  • 2x 10/100/1000 Mb/s port pro gigabitový ethernet
  • 1x port USB 2.0 pro tiskárnu nebo UPS (záložní napájecí zdroj)
  • Možnost instalace až čtyř 3,5″ pevných disků SATA
  • Sedm režimů provozu: Standard, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 a RAID 5 + Hot Spare
  • Vestavěný FTP, iTunes a UPnP AV server (Universal Plug-and-Play)
  • Rozmanité možnosti zálohování –  například přes USB port pomocí předinstalovaného softwaru FarStone™ nebo pomocí Apple Time Machine
  • Různé doplňky, například AjaXplorer, Photo Center a Audio Streamer, které lze nainstalovat dodatečně přes uživatelské rozhraní

Vysoká spolehlivost a úložná kapacita systému

DNS-345 ShareCenter™ nabízí prostor až pro čtyři pevné disky SATA s kapacitou až 3 TB. Instalace běžných 3,5″ disků je velmi snadná a nejsou k ní zapotřebí žádné kabely ani speciální nástroje. Jednoduché je také nastavení konfigurace pro ukládání dat, které nabízí sedm různých provozních režimů. Například režim RAID 5 umožňuje redundantní ukládání dat na několik pevných disků. Vestavěný procesor běží na frekvenci 1,6 GHz a pracuje s 512 MB RAM. Díky tomu má DNS-345 ShareCenter™ ve srovnání s předchozím modelem vyšší výkon. O pohodlný vzdálený přístup k souborům se stará integrovaný webový souborový server (WebDAV). Oprávnění uživatelé se mohou po zadání jména a hesla připojit k DNS-345 také vzdáleně přes internet, když jsou zrovna někde na cestách.

Rozsáhlé možnosti zálohování a multimediální zábavy

Kromě možnosti snadného rozšiřování úložné kapacity vyniká NAS DNS-345 také svými rozsáhlými zálohovacími funkcemi. Umožňuje nejen pohodlné automatické zálohování dat, ale také obnovu starších verzí souborů. Uživatelé Windows mohou spoléhat na zálohovací funkce vestavěné v NAS nebo na předinstalovaný program  FarStone™. Příznivce platformy Apple potěší, že je toto řešení kompatibilní se zálohovacím softwarem Time Machine, určeným pro operační systémy Apple. Všichni uživatelé DNS-345 ShareCenter™ mají navíc přístup k USB portu zařízení, který lze využít pro připojení dalšího zařízení pro ukládání dat.

DNS-345 ShareCenter™ zvládá obsluhu několika souběžných streamů. Jeden uživatel může poslouchat hudbu přes program Audio Streamer, zatímco jiný může zároveň sledovat film. Tyto funkce podporuje UPnP-AV mediální server s certifikací DLNA, který je součástí tohoto zařízení. Rychlý mediální server dokáže streamovat digitální informace, například fotografie nebo videa, do herní konzoly nebo přehrávače médií, ze kterých lze přenášet streamovaný obsah přímo na televizor. Není k tomu zapotřebí používat PC ani notebook. Štědrou nabídku funkcí úložného řešení DNS-345 doplňuje mnoho dalších aplikací. Uživatelské rozhraní je možné vylepšit užitečnými aplikacemi, mezi něž patří například Squeeze Center pro streamování hudby, Photo Station pro správu fotografií a AjaXplorer pro sdílení dat přes internet.

Dostupnost a cena

D-Link DNS-345 ShareCenter™ je k dostání od listopadu u maloobchodních prodejců za doporučenou maloobchodní cenu 7 550 Kč (bez DPH) bez disků.

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových poskytovatelů síťové infrastruktury, který dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivní produkty pro podniky i spotřebitele. Již 25 let D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí síťová a bezdrátová řešení, síťová úložiště dat a zařízení pro IP dohled, které získaly několik ocenění. D-Link nabízí své rozsáhlé řady síťových produktů pro organizace a spotřebitele, globální sítě partnerů a poskytovatele služeb. D-Link si uvědomuje význam přístupu, správy, zabezpečení, sdílení dat a tvorby digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií dodávaných do plně integrovaných digitálních domácností a přináší cenné zkušenosti do podnikových sítí. Pro více informací navštivte www.dlink.cz a stránku na sociální síti Facebook www.facebook.cz/dlinkcz.