Zapakatel.cz opět pomáhá: 150 tisíc putuje na záchranu týraných psů

Praha 15. prosince 2011 – Zapakatel.cz v minulém týdnu odeslal první peníze občanskému sdružení Home 4 Pets v rámci akce pomáhající týraným psům na Slovensku. První výtěžek z kampaně, celých 150 tisíc korun, sdružení použilo na nákup transportních klecí a přepravek, stravy pro zachráněná zvířata, na veterinární ošetření štěňat i zajištění dočasných azylů. Díky této pomoci se také podařilo zachránit pět štěňátek, která bojovala s nebezpečnou virózou a bez odborné veterinární péče by zřejmě nepřežila. (TZ)

Akci na pomoc psům ze slovenských karanténních stanic odstartoval Zapakatel.cz v listopadu. Vouchery do dnešního dne využilo více než 2 700 lidí, díky kterým už se podařilo vybrat přes 330 000 korun. Kampaň tak naprosto předčila úspěch předešlých charitativních projektů a tým Zapakatel.cz tímto děkuje všem svým zákazníkům, kterým nejsou příběhy těchto pejsků lhostejné a kteří se rozhodli pomoci.

Příspěvky pro sdružení Home 4 Pets mohou lidé na Zapakatel.cz realizovat přímo v podobě voucherů (v hodnotě 20 až 500 korun). Zapakatel.cz navíc poskytuje sdružení jednu korunu z každého uskutečněného nákupu.

Podrobnosti o čerpání prostředků a několik příběhů zachráněných psů (včetně jejich fotografií) najdete na web.zapakatel.cz/novinky/diky-vam-se-podarilo-zachranit-jiz-desitky-pejsku-pokracujeme-dal.

Další podrobnosti, včetně možnosti zakoupení voucherů, najdete na zapakatel.cz/cs/liberec/detail/id-4082–zapakatel-cz-pro-tyrane-psy-ve-slovenskych-karant

HOME 4 PETS je občanské sdružení, které pomáhá týraným a opuštěným psům – za tímto účelem zřizuje síť domácích depozitů a pro pejsky hledá nové domovy. V některých slovenských karanténních stanicích psi přežívají v příšerných podmínkách na holém betonu, v zimě a bez odpovídající péče. Pokud si je nikdo nevezme, jsou utraceni – včetně naprosto zdravých psů, štěňat i březích fenek.

Jeden z mnoha příběhů se šťastným koncem: Clark – Bendží

Clarkovi umrela panička a nemal sa kto o neho postarať, pretože príbuzní neboje pani nemali čas na psíka. Aj napriek tomu, že karanténna stanica bola plná, Clarka sa ujali a na nový domov čakal 60 dní. Nastala ale situácia, keď bolo psíkov viac než dosť a Clarkovi hrozilo uspatie. Bol to zdravý, vitálny psík plný elánu, pripravený prežiť plnohodnotný psí život po boku niekoho, kto by ocenil jeho lásku. Clarka pred utratením zachránila slečna L. z Českej republiky. Prevoz Clarkovi, ale aj mnohým ďalším, zabezpečila organizácia Home4pets.

Pani L.:

„Mám ráda psy, na internetu jsem našla inzerci psů, kterým hrozí utracení, úplně mě to nadzvedlo, a tak jsem zavolala přímo do organizace Home4pets o informace. Potřeboval momentálně nejvíc pomoci, slečna, která si Clarka vybrala, nezvládla jeho značkování teritoria a vrátila jej. Naše setkání bylo, dá se říci osudové, protože jsem zavolala do organizace, právě když Clarka vezli z Mníšku p.Brdy přes Prahu do útulku do východních Čech a potřeboval pomoci. Slovo dalo slovo a Clark vystoupil v Praze u nás, čekali jsme jej i s naší fenkou Beryl a zapadl do rodiny okamžitě. Clark dostal nové jméno – Bendží. Je to hrozně velký mazel a je hrozně vděčný. Ze začátku se v noci, vždy když jsem se probudila, chodil mazlit a ujišťovat se, že se mu to jen nezdá. Má plno hraček od mých bývalých psů, už si hraje a umí pěkně škubat uzlem, dostal nový červený obojek se šátkem a kapsičkou s adresou. V pondělí jsme pozvaní na natáčení pořadu Marty Kubišové „Chcete mě?“, kde máme promluvit o adopci psů.“

Další příběhy zachráněných psů naleznete na http://www.home4pets.cz/clanky/nasli-domov/.

O Zapakatel.cz
Zapakatel.cz je jeden z nejsilnějších českých slevových serverů. Na trhu působí od léta loňského roku a v únoru 2011 bilancoval po pěti měsících fungování – desetinásobným zvýšením obratu, 25x rozsáhlejší základnou zákazníků. V březnu tohoto roku Zapakatel.cz otevřel první zákaznické centrum, ve kterém mohou lidé nakupovat speciální nebo nevyužité vouchery, platit v hotovosti či si osobně vyzvedávat zboží a vyřizovat reklamace.