Ensemble v nemocnicích ušetří až 60 % nákladů na integrační rozhraní

Česká republika, Praha, 3. ledna 2012 – Společnost InterSystems oznámila, že přední irská soukromá nemocnice Mater Private Hospital zavedla do svých klíčových oddělení platformu InterSystems Ensemble® . Cílem implementace Ensemblu je snížení nákladů na IT infrastrukturu. Mater Private Hospital hodlá využít integraci při slučování záznamů o pacientovi, což pomůže zefektivnit pracovní procesy, odstranit duplicity, zvýšit kvalitu dat a poskytovat zdravotní péči levněji a lépe. (TZ)

Mater Private v Irsku už řadu let provozuje prvotřídní zdravotnická zařízení, v nichž působí špičkoví odborníci. Nemocnice stojí za mnoha významnými pokroky irské medicíny, využívá nejkvalitnější moderní technologie a služby a je jedinou irskou soukromou nemocnicí, která nepřetržitě (24 hodin denně, 365 dní v roce) poskytuje integrovanou intenzivní péči a anesteziologické služby.

S Ensemblem získala nemocnice Mater Private platformu pro hladkou integraci a vývoj propojitelných aplikací. Důvodem pro volbu Ensemblu byla zejména snadnost použití, flexibilita a to, že podporuje komunikační standard HL7 a celou škálu dalších typů integračních rozhraní.

Modernizaci architektury integrační platformy provádělo IT oddělení nemocnice Mater Private za odborného vedení a podpory týmu InterSystems. Modernizace umožní nemocničnímu systému pro správu dat o pacientech (Patient Administration System, PAS) získávat a sdružovat informace ze tří rozhraní vytvořených na zakázku. Prvním je webová služba, která propojuje PAS se systémy jednotlivých specialistů a zajišťuje tak, že jsou u každého pacienta dostupné aktuální demografické informace a nejnovější výsledky testů. Druhým rozhraním je rozhraní k laboratorní databázi, které má zjednodušit objednávky směřované na externí laboratoře. Třetí rozhraní je pro systém na fakturaci krevních derivátů (Blood Product Charging), aby bylo možné vytvářet v HL7 zprávy DFT (Detailed Financial Transaction) pro účely fakturací.

David Delaney, obchodní analytik (laboratoře a výpočetní technika) z Mater Hospital, vysvětluje: „Spuštění Ensemblu nás přiblížilo „svatému grálu“ elektronického zdravotnictví: komplexní elektronické zdravotnické dokumentaci. Měli jsme stejný problém jako řada jiných nemocnic – každé oddělení mělo svůj vlastní systém. S integrační platformou Ensemble jsme získali své vlastní nástroje – konektivitu aplikací, zařízení a přístrojů a interoperabilitu, s jejichž pomocí můžeme poměrně snadno integrovat své systémy a vše propojit.“

D. Delaney dále podotýká: „Jsme ovšem také soukromá nemocnice a jako každá jiná soukromá společnost musíme ukázat, že investice do IT mohou ušetřit čas i peníze. Předpokládáme, že propojení našich oddělení pomocí Ensemblu zredukuje práci, na kterou by za normálních okolností externí vývojáři potřebovali pět dní, na pouhé dva dny, což znamená odhadem 60% pokles nákladů.“#

Nemocnice v současné době testuje rozhraní, vytvářené na zakázku, které má propojit PAS s programem pro řízení vztahů se zákazníky (CRM) a sladit informace pro doporučení od jiných lékařů s budoucí marketingovou činností. Zkoumá také, jak nástrojové panely Ensemble, které ve webovém prohlížeči zobrazují aktuální údaje, mohou pomoci při každodenním řízení nemocnice. Tyto panely (dashboardy) poskytují informace o přijatých a propuštěných pacientech za konkrétní den, přičemž umožňují sledovat vývojové trendy, a výsledky jsou zasílány praktickým lékařům.

Jonathan Selby, Country Manager InterSystems pro Británii a Irsko, říká: „Mater Private Hospital je jednou z několika předních irských nemocnic, které pochopily nesporné výhody modernizace vlastních služeb pro integraci IT pomocí platformy InterSystems Ensemble. Péče o pacienty se výrazně zkvalitňuje na odděleních, která jsou schopna vylepšovat své procesy, efektivitu a kvalitu poskytovaných zdravotnických služeb, a tím umožňují lékařům a zdravotnickému personálu soustředit se na odborné činnosti.“

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems je světovým lídrem v poskytování převratných aplikací pro propojenou zdravotní péči. Sídlí v Cambridge v americkém státě Massachusetts a má pobočky ve 23 zemích. InterSystems dodává pokročilé softwarové technologie pro převratné aplikace. InterSystems Ensemble® je platforma pro hladkou integraci a vývoj propojitelných aplikací. InterSystems HealthShare™ je strategická platforma pro zdravotnickou informatiku a vytvoření systému elektronických zdravotních záznamů (EHR) na regionální či celostátní úrovni. InterSystems TrakCare™ je pokročilý webový informační systém pro propojenou zdravotní péči, s nímž lze rychle využívat výhod elektronických záznamů o pacientech. InterSystems DeepSee™ je software, který do transakčních systémů přidává vestavný nástroj pro podnikovou inteligenci (Business Intelligence) fungující v reálném čase, což umožňuje činit lepší rozhodnutí spojená s řízením firmy. InterSystems Caché® je vysoce výkonná objektová databáze, která umožňuje vytvářet rychlejší a škálovatelnější aplikace. Více informací najdete na InterSystems.com, www.youtube.com/InterSystemsCorp, www.facebook.com/InterSystems nebo na @InterSystems on Twitter.