Půl miliardy korun na výzkum a vývoj si rozdělí přes 120 projektů

Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes zveřejnilo seznam projektů úspěšných v programu TIP pro rok 2012 (TZ)

Více než 120 projektů zaměřených na průmyslový výzkum a vývoj si v letošním roce rozdělí půl miliardy korun z programu TIP Ministerstva průmyslu a obchodu. Seznam podpořených Ministerstvo zveřejnilo právě dnes.

“Program TIP pomáhá proměňovat dobré nápady českých firem na nové produkty ve skutečnost. Jednou z jeho klíčových podmínek je totiž to, aby na konci podpořeného výzkumného projektu stál produkt, který má potenciál uplatnit se na trhu,” vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

“Program TIP v minulosti pomohl už více než sedmi stovkám výzkumných a vývojových projektů,” upozorňuje Petr Očko, ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje. “Pro letošní rok jsme TIP vyhlásili už počtvrté; zájem firem o tento program byl jako vždy velmi vysoký – celkem se do něj přihlásilo 817 projektů.”

Podpora Ministerstva průmyslu a obchodu z programu může pokrýt až 80 procent nákladů na uskutečnění výzkumného projektu. Hlásit se do něj můžou všechny právnické i fyzické osoby se sídlem v České republice. Jejich výzkumné projekty by měly být zaměřené na výzkum a vývoj nových materiálů a výrobků, nové progresivní technologie a na nové informační a řídicí systémy; to všechno s přednostním využitím na území ČR.

Seznam podpořených projektů je na adrese: www.mpo.cz/dokument97701.html