Fujitsu rozšiřuje své portfolio cloudových produktů o víceuzlový server PRIMERGY CX400

CeBIT, Hannover/Mnichov, 6. 3. 2012 – Společnost Fujitsu dnes na veletrhu CeBITpředstavila nový víceuzlový server PRIMERGY CX400 S1 Cloud eXtension. Ten vyžaduje pouze poloviční prostor ve srovnání se standardními servery v provedení rack. Jedná se o cenově výhodné, energeticky úsporné a škálovatelné řešení privátního cloudu, scénářů HPC (High Performance Computing) a rozsáhlé virtualizace. (TZ)

Obchodní výhody

Firmy všech velikostí se při realizaci svých řešení v oblasti cloud computingu, aplikací HPC, virtualizace, hostování nebo virtuálních klientů stále častěji zaměřují na vyšší energetickou účinnost, vyšší hustotu platformy a efektivnější správu. Společnost Fujitsu na tyto požadavky reaguje představením nové, kompaktní verze své špičkové architektury Cloud eXtension.

Snížením velikosti na polovinu běžného serverového uzlu se podařilo do standardní kompaktní skříně inovativního serveru PRIMERGY CX400 S1 o výšce 2U umístit čtyři nezávislé fyzické servery a až 24 pevných disků. Nový kompaktní server PRIMERGY CX400 rozšiřuje řadu produktů Fujitsu Cloud eXtension, do které patří 38uzlový cloudový server PRIMERGY CX1000 v plné velikosti. Tímto rozšířením splňuje společnost Fujitsu svůj závazek nabízet ucelenou sadu řešení cloud computingu pro firmy všech velikostí.

Flexibilní IT infrastruktura

Řada PRIMERGY zahrnuje tři zaměnitelné serverové uzly na základní, střední a nejvyšší úrovni v novém provedení s poloviční šířkou. Jedná se o modely PRIMERGY CX210 S1, CX250 S1 a CX270 S1. Jednotlivé modely jsou plně kompatibilní se standardními aplikacemi a infrastrukturou racků, což zajišťuje jejich flexibilitu.

Server PRIMERGY CX400 nabízí inteligentní možnosti škálování a díky spojení zavedeného způsobu chlazení zpředu dozadu a možnosti připojení externích zařízení ze zadní strany jej lze snadno připojit do stávajících racků. Provedení 4in2U vyžaduje o 50 % méně prostoru, snižuje investice do hardwaru a vylepšuje efektivitu správy a granularitu systému. Přitom ale stále zachovává výkon běžných serverů v provedení do racku. Rozsáhlé možnosti výměny komponent za provozu zvyšují spolehlivost a prodlužují dobu provozu, neboť systém je dostupný i během údržby.

Dvoupaticové serverové uzly PRIMERGY CX jsou vybaveny výkonnými procesory nejnovější řady Intel® Xeon® E5-2600 a dosahují vysoké propustnosti paměti a rychlosti I/O.

Ceny a dostupnost

Hlavní jednotka Fujitsu PRIMERGY CX400 S1 a serverový uzel CX250 S1 s výškou 1U budou celosvětově k dispozici od konce března 2012. Serverový uzel PRIMERGY CX270 S1 pro náročné aplikace HPC a prostředí vyžadující akceleraci koprocesorem bude k dispozici od května 2012. Serverový uzel základní úrovně PRIMERGY CX210 S1 bude k dispozici od srpna 2012. Ceny a dostupnost se budou lišit v závislosti na konkrétní konfiguraci a regionu.

Citace

Jens-Peter Seick, hlavní viceprezident oddělení vývoje produktů ve společnosti Fujitsu Technology Solutions k uvedení nového produktu říká: „Server PRIMERGY CX400 jasně ukazuje zaměření společnosti Fujitsu na inovace a neustálé zvyšování výkonu a flexibility systémů pro cloud computing. Tento víceuzlový systém Cloud eXtension umožňuje inteligentní škálování a snižuje náklady, přitom ale současně zvyšuje výkon, produktivitu a flexibilitu cloudových řešení a aplikací HPC (High Performance Computing).“

Další informace o serverech PRIMERGY Cloud eXtension naleznete na stránce:

http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/servers/primergy/scale-out/

Obrázky serveru PRIMERGY CX400 a serverových uzlů CX 250 a CX270 můžete stáhnout prostřednictvím služby Fujitsu Mediaserver na:

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. V České republice nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu najdete na webu cz.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Limited

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti z oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) a nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 170 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích. Fujitsu společně se svými zákazníky využívá své dlouholeté zkušenosti a sílu ICT k vytváření budoucnosti naší společnosti. Konsolidované tržby Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2011, dosáhly výše 55 miliard amerických dolarů. Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com.