Nokia Mapy 2.0 také pro Symbian/Nokia Belle

Nokia potvrzuje svůj záměr nabízet smartphony s vysoce komfortní plnohodnotnou navigací, a proto přináší Nokia Maps Suite ve vylepšené verzi 2.0 i pro platformu Symbian/Nokia Belle. Ta je nyní dostupná v Obchodě s aplikacemi na adrese http://bit.ly/Mapy2. (TZ)

Zásadní novinkou je widget pojmenovaný »Místa nedaleko«. Přímo na ploše uvidíte výřez z mapy a na něm vaši aktuální polohu a seznam míst, která jsou ve vašem okolí. Jedná se například o restaurace, bankomaty, čerpací stanice apod.

Druhou novinkou, kterou již znají majitelé telefonů řady Lumia, je aplikace pojmenovaná Veřejná doprava. Tato aplikace dokáže najít spojení za využití prostředků městské hromadné dopravy. Prozatím je v aplikaci 88 měst, jedním z nich je Praha. Počet podporovaných rychle měst poroste, brzy jich bude více než 420. Cestování MHD po městě nikdy nebylo jednodušší. Aplikace vám najde spojení autobusem, tramvají i metrem, podrobně popíše přestupy a odhadne čas, který bude na cestu potřeba.

Samotné Nokia Mapy pokrývají více než 190 zemí celého světa a v databázi najdete přes 75 miliónů bodů zájmů. Vyhledání nejbližšího parkoviště, restaurace nebo třeba bankomatu je tak maličkostí. Nová verze přináší především rychlejší reakce aplikace.

Vylepšení se dočkala i aplikace Autem, což je turn-by-turn navigace. Jednoduše lze naplánovat více průjezdních bodů, zvolit si můžete mezi rychlou, optimální nebo krátkou trasou. Aplikaci lze používat v režimu „na šířku“ i na „na výšku“.

Součástí balíku Nokia Maps Suite je také aplikace Počasí, která zobrazuje aktuální počasí ve vašem místě včetně předpovědi na několik dalších dní. Vyhledávat můžete počasí prakticky po celém světě.

Jak je u navigací v telefonech Nokia zvykem, nechybí ani množství průvodců po světových městech. S pomocí průvodce najdete vyhlášenou restauraci, zarezervujete si hotel nebo si přečtete informace o historii zajímavého místa. Aplikace Průvodci je zkrátka nepostradatelný pomocník každého cestovatele.