SANS ohlašuje první vzdělávací seminář v Evropě věnovaný Digital Forensics

SANS potvrdila Forensics Prague seminář  a nabízí 4 forensics  kurzy propojené s výročním Evropským summitem Digital Forensics and  Incident Response. (TZ)

SANS pořádá v říjnových dnech v Praze svůj první vzdělávací seminář věnovaný Digital Forensics a nabízí v 7 dnech kompletní vzdělávací servis kombinující presentace nejvýznamnějších expertů a čtyř IT  forensics kurzů

Tento nový formát vzdělávání začne 7. října výročním Evropským summitem Digital Forensics and Incident Response, který zahrnuje setkáni s významnými experty z IT security community, jenž s námi budou sdílet své znalosti, zkušenosti a expertízy, aby pomohli senior practitionersefektivněji bojovat s kyber kriminalitou.

Dalších 6 dnů nabízí  kurzy zahrnující tato témata: Computer Forensic Analysis, Incident Response, Mobile Device Forensics and Malware Analysis Tools and Techniques.  Forensics Prague také poskytne jako bonus  každý večery, po ukončení oficiálních kurzů , další presentace a diskusní skupiny, které se budou  věnovat forensics tématu.

Při této události bude uveden zcela nový kurz FOR563: Mobile Device Forensics class, který  lektoruje  Jess Garcia. Rob Lee – Curriculum Lead pro všechny SANS Forensics kurzy. Tento odborník také  povede FOR508: Advanced Computer Forensics and Incident Response – kurz, který se v Evropě rovněž uvede zcela nově svým obsahem, procvičovacími metodami a výzvami k řešení. Silné osazení  lektorů doplňují další 2 řečníci a vysoce respektovaní digital forensics odborníci:  Chad Tilbury – vyučující FOR408: Computer Forensic Investigation – Windows In-Depth a  Lenny Zeltser – vyučující  FOR610: Reverse Engineering Malware.

“Tato událost se nabízí jako reakce na  zpětnou vazbu ze SANS komunity, která naznačuje potřebu více do hloubky se věnujících kurzů, specificky vytvořených pro forensics komunitu” vysvětluje Gareth Dance, ředitel GSEC konference pro EMEA v SANS Institutu, “Akce je zacílená na forensics praktiky z řad veřejnosti i z řad soukromého a vojenského sektoru. Kvalita pozvaných lektorů a prakticky nabytá zkušenost  vybraných dovedností a schopností, vytvoří z této události naprosto unikátní zážitek, ničím nesrovnatelný odborný výcvik  a výměnu zkušenost. Nikde jinde nenajdete seminář nabízející v 7 dnech digital forensics kurzy vedené nejlepšími lektory a instruktory sdruženými pod SANS. Jsme opravdu nadšeni, že můžeme tuto akci přenést do Evropy..”

Další detaily o SANS Forensics Prague 2012 najdete na https://www.sans.org/forensics-prague-2012/

SANS. (www.sans.org)

Byla založena v roce 1989 jako spolupracující badatelská a vzdělávací organizace. Její programy využívá více než 400 000  bezpečnostních IT odborníků a profesionálů, auditorů a systémových  a síťových administrátorů, sdílející  informace, kterým se učí a společně se snažící nalézt řešení  na výzvy, kterým čelí. Jádro SANS tvoří množství bezpečnostních IT praktiků, pracující  po celém světě.

ve vládních agenturách, korporacích a na universitách a investující každý rok stovky hodin k bádaní a vyučování, aby tak pomohli naplnit informace pro security community.