S novou TrustPort Net Gateway je firemní síť v bezpečí

Brno, 5. června 2012 – společnost TrustPort, přední výrobce bezpečnostního software dnes vydává novou verzi produktu TrustPort Net Gateway. Software se skládá z antivirového, antispamového a filtrovacího modulu a tvoří tak komplexní bezpečnostní ochranu již na vstupním bodu firemní sítě. Nejen že zlikviduje škodlivý software dříve, než se dostane ke koncovým počítačům a souborovým serverům, ale účinně odstraní nevyžádanou elektronickou poštu a zabrání zneužívání internetového připojení k prohlížení nežádoucích stránek. (TZ)

Správci firemních sítí ocení nejen možnost ovládání programu přes webové rozhraní a správu firemní sítě prakticky odkudkoli, ale i nové uživatelské rozhraní, které je přehlednější a umožňuje snazší změnu nastavení programu. Veškeré změny nastavení mají vlastní historii a je možno je aplikovat později nebo je úplně zrušit. Ovládání v nové verzi je velmi intuitivní. Pomocí průvodce nastavením lze snadno změnit základní konfiguraci či vypnout nevyužívané části aplikace, což se pozitivně projeví na zátěži systému. Systémové prostředky se poté mohou lépe využít pro běh dalších aplikací.

V nové TrustPort Net Gateway byl přepracován webový proxy server a optimálně nastaven pro vyšší výkon. Proxy server obsahuje nový modul pro kontrolu navštěvovaných stránek, který je napojený na službu Google Safe Browsing. Uživatelé vnitřní sítě jsou tak chráněni před návštěvou nebezpečných stránek obsahující phishing a malware pomocí další metody.

TrustPort Net Gateway ukládá záznamy o všech událostech v poštovním a webovém provozu. Z těchto záznamů si správce může vygenerovat přehledné statistiky, které mu pomohou při rozhodování o celkové bezpečnostní politice sítě.

„S novou verzí TrustPort Net Gateway vycházíme vstříc těm firmám, které již používají určitou formu ochrany podnikové sítě, ale zároveň chtějí mít komplexní řešení bez nutnosti investice za něco, co již používají. Náš produkt se skládá z antivirového, antispamového a filtrovacího modulu. Pokud zákazník využívá některý modul od jiného dodavatele, může si zakoupit pouze ty části NetGateway, o které by rád rozšířil bezpečnost své firemní sítě. Pokud hledá řešení, jak se zbavit množství nevyžádané pošty, zvolí antispamový modul, pokud se potýká s malwarem, vybere si antivirový modul“, říká obchodní ředitelka firmy TrustPort, Marcela Parolková.

Profil společnosti TrustPort

TrustPort je přední výrobce bezpečnostního softwaru. V mnoha nezávislých testech se TrustPort řadí ke světové špičce v oblasti bezpečnostních řešení pro informační a komunikační technologie. Testy realizované společnostmi Virus Bulletin a AV-Comparatives potvrdily prominentní pozici TrustPortu v antivirovém odvětví. Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com