NextiraOne Czech založila nové oddělení IT Infrastructure & Data Centre

Praha 5. června 2012 – Ve společnosti NextiraOne Czech vzniklo nové oddělení IT Infrastructure & Data Centre a jeho vedením byl pověřen Ing. Tomáš Jirák (1980). (TZ)

Nové oddělení vzniklo adopcí technologií a řešení spadajících do oblasti systémové infrastruktury z oddělení Networking & Security Expert Center. Kompetence nového oddělení budou pokrývat především problematiku serverové a desktopové virtualizace, diskových úložišť, serverových platforem, zálohování a archivace, bezpečnosti dat a networkingu.

„V rámci nového oddělení chce společnost NextiraOne Czech navrhovat, dodávat a následně rozvíjet ucelená řešení infrastruktury IT a nabídnout tak svým klientům vysokou přidanou hodnotu z každé investice,“ řekl Tomáš Jirák, manažer oddělení IT Infrastructure & Data Center společnosti NextiraOne Czech.

Nové oddělení disponuje zkušenými profesionály, kteří jsou připraveni poskytovat vysoce odborné konzultace v celém rozsahu problematiky datových center – od infrastruktury, přes virtualizaci serverů a diskových úložišť, až po bezpečnost dat.

O společnosti NextiraOne

NextiraOne je evropská společnost, která navrhuje, instaluje a spravuje řešení na podporu obchodních procesů a komunikační služby pro více než 60 000 zákazníků ze soukromého i veřejného sektoru. S využitím vysoké specializace v oblasti komunikací, zahrnující datová centra, kontaktní centra, jednotnou komunikaci, zabezpečené síťové infrastruktury a řízené služby, pomáhá NextiraOne svým zákazníkům s transformací jejich organizací a s jednodušším využitím komplexních technologií.

NextiraOne má ústředí v Paříži a přímá obchodní a servisní zastoupení v 16 zemích Evropy a v USA s více než 4 300 zaměstnanci. Společnost NextiraOne zaměstnává přes 2 500 kvalifikovaných servisních expertů a v roce 2010 dosáhla celkových tržeb na úrovni miliardy euro.

Další informace najdete na stránkách www.nextiraone.eu/cz.