Finmag spouští nový bezplatný komunikační kanál. Webovou aplikaci pro iPad

(Praha, 25. června 2012) Finanční magazín FINMAG, který provozuje společnost Partners media a pod jejíž křídla patří také Peníze.cz, největší web o osobních financích na českém internetu, připravil pro své čtenáře novou webovou aplikaci optimalizovanou pro Apple iPad. Aplikace nevyžaduje instalaci a uživatelům iPadu přináší snadný a intuitivní přístup k obsahu oblíbeného webu o světě financí v souvislostech. Dodavatelem aplikace je společnost Lundegaard. (TZ)

Aplikace zachovává hlavní funkcionality z klasické verze www.finmag.cz, jako je třídění obsahu do rubrik, vyhledávání či sdílení na sociálních sítích. „Na základě statistik návštěvnosti víme, že tento typ komunikačního kanálu čtenářům Finmagu chyběl. Proto jsme se rozhodli expandovat právě tímto směrem. Ke konci roku pak plánujeme spustit druhou fázi projektu s pokročilými funkcemi,“ poodhaluje vývoj projektu Jiří Tonar, ředitel společnosti Lundegaard.

Nová „čtečka“ obsahu pro Finmag je webová aplikace optimalizovaná pro zobrazení na dotykových zařízeních Apple iPad. Aplikace nevyžaduje žádnou instalaci a běží plně ve webovém prohlížeči. Naplno využívá možností iPadu a poskytuje uživateli plnohodnotné zobrazení obsahu a ovládání gesty.

Tablety jsou naše cílová skupina

„Tablety se pomalu ale jistě stávají nedílnou součástí života manažerů a podnikatelů. A nejen toho pracovního. Proto jsme se rozhodli expandovat právě tímto směrem. Výrazná většina čtenářské obce Finmagu se totiž rekrutuje právě z řad vysokoškolsky vzdělaných manažerů a podnikatelů, kteří si uvědomují, že informace v dnešní době znamenají konkurenční výhodu,“ upozorňuje Martin Vlnas, ředitel Partners media. Velkou výhodou je, že odpadá nutnost aplikaci instalovat. Finmag sám pozná, že používáte iPad, a na aplikaci vás přesměruje. Po desktopové a mobilní verzi tak jde o další čistě webový přístup k obsahu Finmag.cz. Tyto webové aplikace jsou doplněny o nativní aplikaci pro iOS zařízení. Uživatel si tak může snadno vybrat kanál, který mu z uživatelského hlediska v danou chvíli nejlépe vyhovuje.

O společnosti Partners media

Společnost Partners media provozuje finanční servery Peníze.cz a Finmag. Finmag se soustřeďuje na informace o financích v souvislostech, server Peníze.cz od roku 2000 nabízí více než 600 000 čtenářům měsíčně praktické rady, jak efektivně nakládat se svými penězi.

O společnosti Lundegaard

Společnost Lundegaard pomáhá rozšiřovat a zefektivňovat úspěšné podnikání svých klientů již od roku 1998. Divize INTERACTIVE se zaměřuje na oblast on-line marketingu, jejíž doménou jsou pokročilá webová řešení, často úzce provázaná s interními systémy zadavatele. Divize SYSTEMS realizuje na míru tvořené aplikace a systémy s webovým rozhraním, postavené na principech servisně orientované architektury (SOA) a respektující požadavky na bezpečnost, škálovatelnost a budoucí snadnou rozšiřitelnost. Mezi nejvýznamnější klienty mimo skupinu Partners Financial Services patří například společnosti 3M, Cetelem ČR a SR, Pražská energetika, Zentiva, Letiště Praha, a.s.