IFA 2012: Samsung posouvá hranice inovace

Německo, Berlín, 3. září 2012 – Samsung Electronics Co., Ltd., přední výrobce na trhu spotřební elektroniky a světová jednička v oblasti informačních technologií na veletrhu IFA 2012 odtajnil svou stěžejní vizi v oblasti trhu spotřební elektroniky a představil produkty a služby, které opět posouvají hranice inovace. (TZ)

Prezident divize spotřební elektroniky společnosti Samsung, Boo-Keun Yoon řekl: „Již dříve jsme slíbili odstranění bariér mezi přístroji a obsahem,” uvedl Yoon. „Teď uvidíte, jak daleko jsme zatím došli. Díky jedinečným technologiím je nyní nejpodstatnějším článkem člověk, uživatel, a každý produkt, každá služba a jejich obsah odráží jeho preference a potřeby.

Zástupce společnosti Samsung také zdůraznil vedoucí pozici společnosti na trhu televizorů, kterou si Samsung udržuje již šestým rokem. Stejné úspěchy slaví i na trhu chladniček Side-by-Side.

„Naše ambice jsou nadále velmi vysoké,” řekl Yoon. „Věříme, že v roce 2015 oslavíme deseti leté výročí jako světová jednička na trhu výrobců televizorů a naším cílem je být i na špičce trhu všech domácích spotřebičů.”

Samsung na veletrhu představuje nové produkty včetně ES9500 OLED TV s úhlopříčkou 55 palců, revoluční chladničky Space Max a pračky ecobubble, GALAXY Note 2 a fotoaparát GALAXY Camera. V centru pozornosti stojí také platforma AllShare, která umožňuje snadné připojení a ovládání.  Kompletní řada produktů Samsung bude vystavena od 31. srpna do 5. září v halách č 20 a 5.1 berlínského výstaviště.

Nová generace Smart TV posouvá vnímání dokonalosti

Samsung upevňuje svou pozici na trhu a poprvé v Evropě představuje dlouho očekávanou 55 palcovou ES9500 OLED TV a 75‘‘ LED ES9000 Smart TV. Dokonalá kvalita obrazu, nejpestřejší nabídka obsahu a interaktivita, to jsou hlavní atributy televizorů Samsung, které stojí za neotřesitelnou pozicí jedničky na trhu sedm let v řadě.

Samsung ES9500 OLED TV s neomezeným kontrastním poměrem, sytějšími barvami a rychlejšími odezvami ohlašuje začátek nové éry v televizním průmyslu. Nový televizor OLED společnosti Samsung je tvořen samostatně svítícími sub-pixely, z nichž každý lze regulovat samostatně. Díky tomu je tato technologie schopna rozlišovat mezi různými odstíny černé a přináší tak neomezený kontrastní poměr, který zajišťuje bezkonkurenční zřetelnost obrazu i v těch nejtmavších scénách. Samostatně svítící sub-pixely televizoru ES9500 dokáží individuálně reprodukovat realistické barvy, které jsou o 20 procent sytější než barvy na televizorech LED. Protože televizor ES9500 OLED společnosti Samsung nepotřebuje oddělený světelný zdroj, vyznačuje se rychlými odezvami, čímž odstraňuje rozmazanost pohybu i při těch nejrychlejších scénách, které se vyskytují například v akčních filmech nebo ve sportu. Velmi vysoká rychlost odezvy televizoru OLED také umožňuje, aby poskytoval realistické 3D vjemy prakticky zcela bez tzv. „duchů“.

Dlouho očekávaná OLED TV přichází vybavena funkcí Samsung Multi View. S touto funkcí „dvojího sledování“ mohou dva lidé sledovat dva programy současně v režimu celé obrazovky a v plném rozlišení HD a mohou také poslouchat každý program samostatně v režimu stereo pomocí sluchátek připevněných k brýlím 3D. Rychlá odezva a inovační bezdrátový zvukový systém umožňují, aby se tato funkce dvojího sledování stala skutečností

Pro zákazníky, kteří chtějí velkou obrazovku, prvotřídní design a skvělou kvalitu obrazu Samsung představil LED televizor ES9000 Smart TV s úhlopříčkou 75 palců. Neuvěřitelně tenký rám (7,9 mm) a působivý růžovozlatý povrch dodává modelu ES9000 luxusní nadčasovou a sofistikovanou tvář. Skrytá vysunovací kamera pak dotváří jedinečné spojení diváka s děním na obrazovce.

Oba modely ES9500 OLED TV a ES9000 Smart TV nabízejí široké možnosti zábavy a přednosti chytrých funkcí jako například Smart Interaction, včetně ovládání hlasem a pohybem (Voice Control a Motion Control), rozpoznání obličeje (Face Recognition), nebo mohou využívat funkci Smart Content a bavit se unikátními aplikacemi, hrami či službami.

Technologie jako prostředek pro sebevyjádření

Stejně jako se mění produkty v závislosti na preferencích spotřebitelů, mění se i způsob jejich ovládání a vzájemné interakce. Samsung v souladu s tímto trendem vyvinul novou produktovou řadu, která je ještě více intuitivní, zosobnělá a na podněty reaguje okamžitě.

Kreativita a produktivita vtělena do GALAXY Note 2

Samsung GALAXY Note 2 staví na úspěchu svého předchůdce, který jako pionýr ve své kategorii přinesl uživatelům skutečně osobní, uměleckou a tvůrčí svobodu. GALAXY Note 2 jde opět o krok dál a nabízí uživatelům naprostou svobodu – mohou být spontánní, zachytit své nápady v okamžiku a velmi přesně, mohou vytvářet náčrty, nebo připisovat komentáře k dokumentům a prezentacím. Vybaven HD super AMOLED Plus displejem s úhlopříčkou 5,5 palce a 1,6GHz čtyřjádrovým procesorem umožňuje Note 2 skutečný multitasking, který aktivní a tvůrčí uživatelé ocení. Přestože nabízí mnoho, snadno se vejde do kapsy u saka, nebo malé kabelky, což je pro snadné používání nezanedbatelný atribut.

Nová verze pera S Pen je citlivější a zohledňuje různou intenzitu tlaku. Jednoduchým stiskem tlačítka S Pen může uživatel pomocí pera okamžitě vybrat a upravovat obsah. Výsledkem je větší svoboda při tvorbě, záznamu myšlenek a jejich přesnému vyjádření.

Za zmínku stojí i další vylepšení včetně rychlejšího přístupu do aplikace S Note, ve které lze vytvářet obsah, citlivě jej upravovat a díky platformě All Share a aplikaci S Beam se významně rozšiřuje i možnost jeho sdílení.

Rodina GALAXY se rozrůstá o fotoaparát

Samsung spojil nejlepší atributy mobilních telefonů a neustále zdokonalovanou technologii fotoaparátů a představuje zcela novou kategorii mobilních přístrojů, které splňují náročné a stále se měnící požadavky a trendy stylu komunikace svých zákazníků. GALAXY Camera je unikátní zařízení využívající osvědčený systém Android. Nabízí nové možnosti komunikace a fotografování, než na jaké jsou zákazníci zvyklí při použití mobilních telefonů s fotoaparátem.

Vybaven super jasným 16 megapixelovým snímačem BSI CMOS a 21 násobným optickým zoomem, umožňuje focení, úpravu i následné okamžité sdílení perfektních fotografií vysoké kvality s využitím Wi-Fi nebo 3G sítě.

Vaše fotografie a videa získají profesionální kvalitu díky funkcím jako “Smart Pro modes”. S využitím nejnovějšího systému Android 4.1 OS (Jelly Bean) si můžete stáhnout aplikace pro tvorbu a úpravu fotografií s puncem originality.

Všechny funkce si vychutnáte na HD Super Clear dotykovém displeji o velikosti 4,8 palce, můžete fotit a upravovat snímky přímo ve svých dlaních. GALAXY Camera lze ovládat také pomocí hlasu (Voice Control), a tak pro pořízení kvalitního smínku stačí říct například „přiblížit“ nebo „fotit“.

Samsung ATIV Smart PC – Další řada inteligentních zařízení

Konvergence napříč kategoriemi je klíčovým prvkem pro novou rodinu produktů ATIV. Samsung zdokonalil zařízení využívající systém Windows 8.

Samsung ATIV, nové značení pro zařízení využívající operační systém Windows, vzniklo obrácením pořadí písmen latinského slova VITA, které znamená „život“. Samsung tímto označením oznamuje závazek, že svými produkty zákazníkům usnadní život.

Výrazným znakem této řady je řemeslná a designová dokonalost nejen navenek, ale také uvnitř.

Samsung ATIV Smart PC s úhlopříčkou 11,6 palce spojuje přednosti tabletu a notebooku. Jeho používání je stejně pohodlné a mobilní jako u tabletu, a přitom nabízí vysoký výkon, na který jsou uživatelé zvyklí u notebooku – například plnou verzi MS Office a kompatibilitu se systémem Windows 7. Kombinace odnímatelné klávesnice, multi-dotykové obrazovky, a ultra citlivé aplikace S-Pen (oblíbené součásti GALAXY Note) zaručuje ATIV Smart PC dokonale pohodlné ovládání.

Vytvořte si vlastní síť pomocí platformy AllShare

Všechny nejnovější produkty značky Samsung podporují síťové propojení, které uživatelům usnadní tvorbu a kontrolu obsahu. Dokonalé propojení zajišťuje platforma se souhrným názvem All Share, která v sobě zahrnuje aplikace AllShare Play, AllShare Cast a AllShare Control.

 AllShare Play: Umožní přístup ke všem videím, fotografiím, složkám, nebo vlastním hudebním skladbám ze všech Samsung zařízení včetně smartphonů, tabletů. PC a televizorů.

 AllShare Cast: Bezdrátové zobrazení obsahu smartphonu, nebo tabletu na velkých plochách – TV obrazovkách nebo počítačových monitorech.

 AllShare Control: Pomocí smartphonu můžete ovládat všechna elektronická zařízení Samsung ve vaší blízkosti.

Domácí spotřebiče, které rozumějí vám i vašemu domovu

Stejný trend propojování a ovládání moderní elektroniky se objevuje i v přístupu zákazníků k využívání domácích spotřebičů. Samsung představuje revoluční řadu chladniček Space Max a praček  ecobubble, které splňují náročné požadavky zákazníků.

V Evropě kladou zákazníci velký důraz na energeticky úsporný provoz vzhledem k rostoucím cenám energií, hledají spotřebič, který svými rozměry přesně padne do omezeného kuchyňského prostoru a podstatný je pro ně rovněž jeho dopad na životní prostředí. S tímto vědomím Samsung vyvinul technologii “Space Max,”která zajišťuje více prostoru uvnitř spotřebiče, zatímco jeho vnější rozměry zůstávají nezměněny. Tuto technologii můžeme najít u vlajkové lodi Samsungu,  Side-by-Side chladničky s objemem 616 litrů, která má hlavní podíl na tom, že v této kategorii je Samsung již 6 let jedničkou na trhu.

Technologie “Space Max” také umožnila zvětšit vnitřní objem French Door chladničky na 520 litrů, která díky své hloubce 60 cm skvěle zapadne do malých kuchyní. Stejná technologie je využita i u spodního marazáku s elegantním designem nabízející objem 400 litrů.

Kromě chladniček získaly inteligentní funkce také nejnovější pračky Eco Bubble, které přichází s revolučním způsobem praní a péče o oblečení. Pračky vybavené technologií Eco Bubble™ vyperou vaše prádlo i ve studené vodě při zachování stejného účinku a navíc jsou velmi šetrné ke všem textilním materiálům. Tato technologie šetří energii i spotřebu vody až o 70.

Veškeré detaily, videa a produktové fotografie jsou ke stažení na http://samsungifa2012.com or http://m.samsungifa.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.
Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2011 dosáhly její konsolidované tržby výše 143,1 mld. USD. Ve 197 pobočkách v 72 zemích po celém světě zaměstnává přibližně 206 000 pracovníků. Je rozdělena do dvou samostatných organizací, které koordinují činnost devíti nezávislých divizí: Digital Media & Communications, pod níž spadají Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions a Digital Imaging; a Device Solutions, jež se skládá z divizí Memory, System LSI a LED. Společnost Samsung Electronics si vydobyla uznání za špičkové výsledky, kterých dosahuje při plnění celé řady ekonomických, ekologických a sociálních kritérií, a byla vyhlášena nejudržitelnější technologickou společností z Dow Jonesova indexu udržitelnosti za rok 2011. Další informace získáte na adrese www.samsung.com.