BioWare oficiálně oznamuje Dragon Age 3: Inquisition

EDMONTON, Kanada – 17. září 2012 – Společnost BioWare korporace Electronic Arts dnes oznámila, že ve studiích BioWare Edmonton a BioWare Montreal vyvíjí titul Dragon Age™ 3: Inquisition, který je pokračováním úspěšné RPG série. Dragon Age 3: Inquisition vyjde na konci roku 2013 a přinese kombinaci v podání BioWare tradičně propracovaného příběhu, komplexního herního systému RPG a podporu zcela nového herního enginu pro žánr RPG na bázi mnohonásobně oceněné technologie Frostbite™ 2. (TZ)

„Vývojový tým Dragon Age pracuje na titulu Dragon Age 3: Inquisition už více než dva roky,“ uvedl Aaryn Flynn, generální manažer studií BioWare Edmonton a BioWare Montreal. „Důkladně jsme se zabývali ohlasy hráčů z předchozích her a komunikovali s nimi. Jejich reakce byly velmi přímočaré, a proto se nedržíme zpátky ani my. Ve hře Dragon Age 3: Inquisition chceme fanouškům dát to, co si žádají – skvělý příběh se smysluplnými volbami, obrovský svět ke zkoumání, široké možnosti přizpůsobení a intenzivní taktický bojový systém.“

Flynn také dodal: „Současně je nám jasné, že potřebujeme novou technologii k tomu, abychom mohli naši vizi plně realizovat. Proto spolupracujeme se studiem DICE na proměně enginu Frostbite 2 v základní technologii, na které Dragon Age 3 poběží.“

Série Dragon Age získala více než 80 ocenění kritiků z celého světa a dosud si na konto připsala více než 8 miliónů prodaných kopií*. Za jejím vznikem stojí společnost BioWare, která od vydání prvního titulu Dragon Age: Prameny v roce 2009 spolupracovala také na řadě knih, komiksů, animovaného filmu a sběratelských předmětů na její motivy.

Další informace o titulu Dragon Age 3: Inquisition, novinky od vývojového týmu, stejně jako dopis pro fanoušky od výkonného producenta Marka Darraha najdete na oficiální stránce http://dragonage.com. Dragon Age mohou fanoušci sledovat i na Twitteru http://twitter.com/dragonage a Facebooku http://facebook.com/dragonageczsk.

*Podle interních údajů EA.

O společnosti Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) je předním světovým vydavatelem interaktivního softwaru pro konzole, osobní počítače, mobilní telefony a tablety.  Působí v 75 zemích světa a má více než 100 miliónů registrovaných hráčů.

Ve fiskálním roce 2011 dosáhla společnost EA tržby ve výši 3,6 miliardy USD. Všeobecně je uznávána jako přední producent kriticky vysoce hodnocených a kvalitních licencovaných herních sérií, jako jsou například The Sims™, Madden NFL, FIFA, Need for Speed™, Battlefield nebo Mass Effect™.

Další informace o společnosti naleznete na oficiálních webových stránkách http://www.ea.com/cz.

BioWare a Dragon Age jsou ochrannými známkami společnosti EA International (Studio and Publishing) Ltd. EA SPORTS, The Sims a Need for Speed jsou ochrannými známkami společnosti Electronic Arts Inc. Frostbite a Battlefield jsou ochrannými známkami společnosti EA Digital Illusions CE AB. Ochranné známky John Madden, NFL a FIFA jsou majetkem příslušných vlastníků užitým s jejich svolením. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Tagged