HTC představilo nové telefony se systémem Windows Phone 8

Praha, 19. září 2012 – Společnost HTC dnes na tiskové konferenci v New Yorku představila nové telefony Windows Phone 8X a 8S by HTC. Představené modely zaujmou inovativním fotoaparátem, nejnovějšími technologiemi, jedinečnou kvalitou zvuku a především novým operačním systémem Windows Phone 8. Oba telefony budou dostupné ve čtyřech barevných variacích. (TZ)

„Uvedení nových Windows Phone 8X a 8S by HTC je velikým milníkem pro obě společnosti.“ říká Steve Ballmer, generální ředitel společnosti Microsoft. „Jsem potěšen, že naše dlouholeté partnerství je posunuto na vyšší úroveň,“ dodává.

„Systém Windows Phone 8 nás inspiroval k vytvoření nových telefonů, které dávají platformě design a osobitost, jakou si zaslouží,“ říká Peter Chou, generální ředitel společnosti HTC. „Windows Phone ukázal, že patří mezi nejlepší mobilní ekosystémy a je schopný konkurovat všem ostatním světovým platformám,” doplňuje.

Telefon Windows Phone 8X by HTC je vybaven předním širokoúhlým 2.1 megapixelovým fotoaparátem se světelností f/2.0. Fotoaparát je schopen zachytit až 4 tváře najednou a podporuje video záznam ve vysoké kvalitě 1080p. Zadní fotoaparát disponuje 8 megapixely, světelností f/2.0 a objektivem 28mm. Windows Phone 8X by HTC má 4,3 palcový Super LCD 2 displej s HD rozlišením. Pro ochranu před poškozením je aplikováno nové krycí sklo Gorilla Glass 2. Windows Phone 8S by HTC nabízí Super LCD displej o velikosti 4 palců a krycí sklo Gorilla Glass.

Telefony Windows Phone jsou známy svou barevností, kterou si uživatelé mohou přizpůsobit. Zákazníci se mohou těšit na výběr ze čtyř zajímavých barevných variant. Windows Phone 8X by HTC bude dostupný v modré, černé, rudé a žluté barvě. Windows Phone 8S by HTC bude k dispozici v černobílé, červené, modré a šedožluté barvě.

Autentická kvalita zvuku

Technologie vylepšení zvuku Beats Audio je v telefonech Windows Phone 8X a 8S by HTC integrována napříč celým systémem. Uživatelé, kteří vlastní sluchátka Beats, si mohou vychutnat plnohodnotný hudební zážitek v celém rozsahu slyšitelného zvukového pásma tak, jak autor skladbu složil.

Dostupnost

Nově představené modely Windows Phone 8X a 8S by HTC se na trhu objeví v průběhu listopadu letošního roku. Doporučená cena bude upřesněna před uvedením do prodeje.

O společnosti HTC

HTC Corp. (HTC) patří mezi firmy s nejrychlejším tempem růstu na mobilním trhu. HTC staví lidi do centra pozornosti a práci s telefonem dělá jednodušší a přirozenější. Akcie společnosti jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů pod značkou 2498.
Další informace o společnosti HTC najdete na www.htc.com a www.htc.cz.