Synology odhalila DiskStation DS2413+: špičkový NAS server s dokonalou spolehlivostí a škálovatelností

Praha, 2. 10. 2012 – Společnost Synology uvádí na trh nový NAS server DiskStation DS2413+. Dvanáctišachtový NAS server poskytuje vysokou škálovatelnost a mimořádný výkon zejména pro malé a střední firmy. A ve chvíli, kdy kapacita DS2413+ přestává stačit, stačí jednoduše propojit se Synology DX1211 úložištěm a dále tak navyšovat kapacitu. (TZ)

„Nový DiskStation je jako stvořený pro uživatele, kteří vyžadují maximální dobu provozuschopnosti systému zejména u business-critical aplikací. DS2413+ poskytuje ale také mimořádně vysokou úroveň ochrany dat a výkonu,“ říká Chad Chiang, produktový manažer Synology.

DiskStation DS2413+ obsahuje celou řadu kontrolních mechanismů, které vylepšují spolehlivost celého systému – včetně pasivního chlazení procesoru, ventilátoru, nahrazení horkých disků a duální podpory pro LAN, jež pomáhá eliminovat jednotlivé body selhání a zajišťuje plynulý provoz systému i při poruše.

Nový model je vybaven 2,13 GHz duo core procesorem a 2 GB RAM operační pamětí, již je možné vylepšit na 4 GB. Synology DS2413+ nabízí rychlost čtení 201,03 MB/s a zápisu 196,87 MB/s v konfiguraci RAID 5 s Link Aggregation povoleným v prostředí Windows®. Další novinkou je rozhraní USB 3.0, které nabízí až 10x rychlejší přenos souborů oproti USB 2.0. S komplexní podporou iSCSI může být DiskStation jednoduše integrována s hlavními virtualizačními řešeními, včetně VMware ® vSphere ™ podpory VAAI, Citrix ® XenServer ™ a Microsoft ® Hyper-V ™. Kromě toho se ideálně hodí také do podnikatelského prostředí s LDAP, Windowsem AD a podporou ACL.

DS2413+ využívá operační systém DiskStation Manager 4.1 (DSM 4.1), který je běžný i u všech ostatních Synology DiskStation a RackStation. DSM 4.1 je vybavena mnoha funkcemi, které zvyšují produktivitu a zjednodušují jednotivé úkoly. Vše je možné pozorovat díky stylovému rozhraní.

Nejnovější DS2413+ navazuje na úspěšné předchozí verze. DS2411+ získala mnoho ocenění od novinářů, včetně „Editors‘ Choice“ od britského Macworld.

Více informací naleznete na:

http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS2413%2B&lang=csy

Dostupnost
Synology DiskStation DS2413+ je již dostupný.

Více o společnosti Synology

Společnost Synology využívá všech výhod nejnovějších technologií a nabízí firemním i domácím uživatelům spolehlivý a cenově dostupný způsob centralizovaného ukládání dat, jednodušší zálohování dat, sdílení a synchronizaci souborů napříč nejrůznějšími platformami a okamžitý a snadný přístup k těmto datům. Společnost Synology si klade za cíl dodávat produkty s pokročilými funkcemi a zajišťovat špičkové služby zákazníkům. Oficiální internetové stránky společnosti jsou www.synology.com.