DDoS Protector od společnosti Check Point získal ocenění „IT produkt roku“

Praha, 2. listopadu 2012 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, získal prestižní ocenění „IT produkt roku 2012“ za svůj nový produkt DDoS Protector. Časopis Computerworld vydavatelství IDG každoročně upozorňuje svým oceněním „IT produkt roku“ na nejvýznamnější produkty z různých kategorií. Zvláštní důraz je kladen na výjimečné vlastnosti, konkurenceschopnost jednotlivých produktů a na inovativnost a výhody, které z nich plynou pro zákazníky. (TZ)

Porota ocenila zařízení DDoS Protector společnosti Check Point za komplexní řešení ochrany před DDoS útoky, které v poslední době ochromily řadu organizací v zahraničí i České republice. Toto ocenění potvrzuje neustálý vývoj inovativních a důvěryhodných bezpečnostních produktů společnosti Check Point.

Nová zařízení DDoS Protector poskytují vícevrstvou ochranu s propustností až12 Gbps a pomáhají podnikům zastavit a chránit se proti širokému spektru DDoS útoků. Check Point DDoS Protector chrání podniky tak, že blokuje všechny hlavní typy útoků, jako jsou zahlcení sítě a serveru, DoS útoky na aplikační vrstvě nebo útoky typu low-and-slow. Nová produktová řada nabízí vícevrstvou ochranu, která používá širokou škálu pokročilých technik pro detekci a eliminaci útoků. Mezi ně patří ochrana sítě a zahlcení provozu (Behaviorální DoS, DoS Shield, SYN Protection a blokace generických a nepodporovaných protokolů a útoky na aplikační vrstvě), ochrana před DDoS na aplikační vrstvě (SYN Protection s Web Challenge, Behaviorální DNS ochrana, behaviorální HTTP ochrana) a odráží DoS a DDoS útoky, které vyžadují speciální filtrační kritéria prostřednictvím flexibilního filtrování definic.

„DDoS útoky označují IT odborníci jako jednu z nejčastějších hrozeb, kterými se zabývají. Jejich cílem je narušit nebo zablokovat síťové služby přetížením sítě pomocí cíleného provoz, což může způsobit vážné výpadky sítě a komplikace,“ uvedl David Klusáček, regionální ředitel pro východní Evropu a Řecko společnosti Check Point Software Technologies. „Do oblasti síťové bezpečnosti společnost Check Point vstoupila s jasným cílem. Chceme pomoci poskytnout našim zákazníkům možnost ochrany a minimalizovat tak největší bezpečnostní hrozbu současnosti.”

Řada DDoS Protector se skládá ze sedmi modelů, které společnostem nabízí nízkou latenci, vysoký výkon a vysokou hustotu až 16 portů. Ultra rychlá odezva zařízení DDoS Protector blokuje celou řadu útoků v rozmezí několika sekund. Mohou být snadno přizpůsobeny konkrétnímu síťovému prostředí a bezpečnostním potřebám. Současně je k dispozici zákaznická podpora 24×7 a specializovaný krizový tým.

Více informací o produktu a podrobnější specifikaci najdete na adrese:

http://www.checkpoint.com/products/ddos-protector/index.html.

O společnosti Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, přináší svým zákazníkům bezkonkureční zabezpečení proti všem typům počítačových hrozeb, klade důraz na jednoduchost nasazení a ovládání a snižuje náklady na vlastnictví. Check Point jako první uvedl na trh firewall (označený FireWall-1) s patentovanou technologií „statefulinspection“. Nejnovější inovací Check Pointu je architektura softwarových bladů. Dynamická architektura softwarových bladů nabízí bezpečná, flexibilní a jednoduchá řešení, která je možné libovolně přizpůsobit potřebám jakékoliv organizace. Check Point jako jediný dodavatel nabízí řešení, které jde nad rámec technologií a definuje bezpečnost jako obchodní proces. Check Point 3D Securitykombinuje bezpečnostní politiky, uživatele a metodologii na prosazování bezpečnosti. Díky 3D Security mohou firmy vytvořit bezpečnostní plán, který je v souladu s firemními potřebami a zároveň posílí informační bezpečnost. Mezi zákazníky Check Pointu patří desítky tisíc společností a organizací všech velikostí, včetně všech firem uváděných v žebříčku Fortune 100. Řešení ZoneAlarm, které získalo řadu ocenění, chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a krádeží identity.