Mio MiVue – nové kamery do auta i nákladního vozu

Praha, 13. listopadu 2012 – Mio, přední světový dodavatel přenosných navigačních zařízení, představuje zcela novou řadu produktů – Mio MiVue 338 a 358 – kamery pro HD záznam jízdy díky kterým se řidiči budou při řízení cítit bezpečněji, stejně tak i při opuštění auta na parkovišti. Nahrávací režim se totiž aktivuje, pokud jeden ze senzorů zjistí změnu pohybu a jejich kvalitní optická soustava zajistí jasný obraz i za zhoršených světelných podmínek. (TZ)

„Společnost Mio nyní přináší řidičům další z řady zařízení, které jim pomohou při jejich každodenních cestách na silnicích. Kamery do auta se vzhledem k jejich stále zajímavější ceně a bohužel i nevybíravému chování některých řidičů stávají velmi populární,“ říká Tomáš Kudweis, obchodní a marketingový manažer Mio pro ČR a SR. „Cena za kameru se vám může bohatě vrátit už při prvním incidentu, kdy využijete její záznam jako podklad pro jednání s pojišťovnou nebo Policií ČR,“ dodává T. Kudweis.

Kamery Mio MiVue 338/358 jsou vybaveny 2“ a 2,4“ displejem a širokoúhlým objektivem s rozsahem 120°, který zaznamená situaci před vozidlem bez mrtvého úhlu. Pořizovaná videa jsou ukládána ve vysokém HD rozlišení 720p, respektive u modelu 358 ve Full HD rozlišení 1080p, a jsou komprimovány pomocí kodeku H.264, který poskytuje vysoké detaily obrazu při malé velikosti. Díky tomu lze na vloženou microSD kartu uložit více hodin záznamu. Nové kamery Mio MiVue mají ostrý a živý obraz i díky objektivu tvořeným soustavou šesti skleněných čoček, na rozdíl od konkurence, která využívá levné plastové varianty. Díky zvýšené citlivosti snímače poskytují kamery také čistý obraz i za horších světelných podmínek.

Výhodou kamery MiVue 358 je přítomnost snímače přetížení (senzor G), který zaznamenává změny ve 3 osách. Při záznamu jízdy jsou data zaznamenána ve formě grafu a v případě nehody je díky tomu možné zjistit, odkud náraz přišel a jak k němu došlo.

Díky tomuto senzoru lze aktivovat i režim Nahrávání událostí, který pak není závislý na tom, zda si jej řidič zapomene zapnout, ale aktivuje se automaticky při zaznamenání změny pohybu a následně kamera uloží záznam dané události. Obdobného principu se využívá pro režim Parkování, kdy díky snímači pohybu se při jakékoliv změně kamera MiVue automaticky zapne a začne nahrávat, i když řidič není ve vozidle.

Kamera MiVue 358 je vybavana i režimem Fotografování a umožňuje pořídit fotodokumentaci nehody.

Součástí balení je software MiVue Manager, umožňuje procházet a přehrávat nahraná videa různou rychlostí, nebo po nehodě analyzovat data ze snímače přetížení, který ukazuje směr jízdy a změnu rychlosti. Také nabízí možnost spojovat nahraná videa a sdílet je na sociálních sítích jako je YouTube nebo Facebook.

Cena a dostupnost

Kamery Mio MiVue 338/358 jsou dostupné v průběhu listopadu a jejich a jejich předpokládaná doporučená koncová cena bude 2190 Kč, resp. 2990 Kč s DPH.

Chcete-li získat další informace o službách, produktech a maloobchodních cenách, navštivte, prosím, www.mio.com/cz nebo kontaktujte vašeho regionálního zástupce Mio.

O společnosti Mio

Společnost Mio Technology vyvíjí a prodává produkty, které svým uživatelům umožňují využít poslední novinky v mobilních službách. Společnost byla založena v květnu 2002 a nyní působí na Tchaj-wanu, v Číně, Evropě, Severní Americe, Austrálii, Japonsku a Jižní Koreji. Mio Technology celosvětově zaměstnává více jak 1700 lidí a své produkty prodává ve více jak 58 zemích. Mio Technology je momentálně jedničkou na trhu s GPS
v regionu střední a východní Evropy*. Celosvětově obsazuje třetí příčku.

Mio předpovídá, že mobilní život a mobilní obchod bude v budoucnu základem každodenního života. Produkty, zahrnující autonavigace, osobní navigace a navigační PDA systémy, byly vyvinuty se zaměřením na potřeby zákazníků. Slogan značky Mio, „Explore More“, tedy „Objevte více“, vychází ze snahy zlepšit cesty, kterými lidé vnímají svět, a dát uživatelům vědět, že ho mohou objevovat jednoduše a svobodně.