IDC: Stále složitější bezpečnostní řešení jsou problémem pro 41 % firem

Bezpečnostní řešení IT infrastruktury je stále komplexnější a jejich počet narůstá. Dle studie IDC se 41 % firem obává, že by se to pro ně mohlo letos stát klíčovým problémem. Prostředí kybernetických hrozeb se rychle rozvíjí a kybernetičtí zločinci stále častěji používají zacílené útoky. Společně s tím, že jakékoli zařízení, včetně mobilních telefonů, může být použito jako „vstupní bod“ do systému, to znamená, že korporátní bezpečnost vyžaduje více pozornosti než kdy předtím. (TZ)

Všechny firmy, bez ohledu na velikost, mají rozsáhlé infrastruktury, které zahrnují servery, desktopy, notebooky, chytré telefony i tablety. Kybernetický útok může cílit na kterékoli z nich, takže společnosti potřebují komplexní multifunkční bezpečnostní řešení, které může zabezpečit jakýkoli koncový bod infrastruktury. Tato řešení ale často vytvářejí potíže s kompatibilitou a  náklady na jejich správu mohou rapidně narůstat.

Může se zdát snadnější zakoupit jednodušší bezpečnostní řešení, ale to snižuje úroveň zabezpečení. Zdánlivě ekonomická úvaha by tak mohla nakonec vést k značným finančním ztrátám i poškození firemní pověsti. Vhodnějším řešením je proto nákup jediné platformy, která zahrnuje rozsáhlé portfolio aktualizovaných technologií schopných zabezpečit všechny části infrastruktury pomocí jediné centrální řídící konzole.

Jednou z takových bezpečnostních platforem pro firmy je Kaspersky Endpoint Security for Business. Obsahuje nástroje pro ochranu serverů, desktopů a mobilních zařízení proti aktuálním kybernetickým hrozbám a technologie, které zabrání nepovolaným uživatelům k přístupu k firemním datům. Velkou výhodou platformy Kaspersky Lab je Kaspersky Security Center – jednotná řídící konzole, která umožňuje firemním specialistům vzdálený přístup k ochraně koncových bodů a upozorňuje IT administrátora na všechny důležité incidenty. Integrace Kaspersky Systems Management do platformy umožňuje vzdálenou instalaci operačního systému Windows a softwaru na firemních pracovních stanicích, kontrolu aktualizací, monitoring nových zranitelností v systému a další.

Na rozdíl od konkurence vyvinula Kaspersky Lab všechny technologie, které jsou součástí platformy, s pomocí vlastních odborníků. Programy byly napsány pomocí společného základního programovacího kódu. Jedno vytvořené bezpečnostní pravidlo tak může zahrnovat šifrování i kontrolu aplikací a zařízení.

Kaspersky Endpoint Security for Business je firemním klientům k dispozici ve čtyřech variantách (Core, Advanced, Select and Total Security) včetně různých modulů a technologií. Navíc může být doplněno o řadu dalších řešení Kaspersky Lab, která chrání servery, virtuální zařízení a další důležité koncové body firemní IT infrastruktury.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.** Již 15 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zákazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

** Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast and 2011 Vendor Shares – December 2011“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2011.