Ericsson se stal Gold členem nadace OpenStack

Na summitu OpenStack, který se konal ve dnech 15.–18. dubna 2013, schválilo představenstvo Nadace OpenStack žádost Ericssonu (burza NASDAQ: ERIC) stát se Gold členem této organizace zaměřené na cloud computing. O schválení žádosti bylo rozhodnuto na základě pevného odhodlání Ericssonu přispívat do této komunity – odhodlání, které dokládá svou konkrétní nabídkou produktů a investicemi do výzkumu a vývoje. (TZ)

Pracovníci Ericssonu považují cloudovou technologii za jeden z klíčových faktorů rozvoje propojené společnosti. Telekomunikační sítě začnou brzy využívat výhod cloudové technologie a souvisejících obchodních příležitostí, které vytvářejí inovace, zvyšují efektivitu a zkracují dobu uvádění produktů na trh.

Ericsson je zastáncem otevřených standardů, které pomáhají vytvářet masový trh a potenciál pro otevřené inovace. Budou-li sítě založeny na otevřených standardech cloudů, otevírá se tím cesta k novým způsobům vytváření sítí. Tyto standardy rovněž umožňují rychle uvádět nové služby na trh. Z těchto důvodů je Ericsson odhodlán podporovat standard OpenStack a zvolil si tuto technologii pro svou nabídku produktů.

OpenStack je standardem, který si Ericsson zvolil jako vizualizační vrstvu svých cloudových systémů. Toto řešení umožní flexibilně vyvíjet aplikace pro telekomunikační sítě v případech, kdy sítě i datová centra budou sdílet stejné provozní prostředí.

Jonathan Bryce, výkonný ředitel Nadace OpenStack, prohlásil: „Vítáme Ericsson, s jeho rozsáhlou, dlouholetou základnou zákazníků z řad telekomunikačních operátorů a silným odhodláním vytvářet produkty a provádět výzkum a vývoj standardu OpenStack, za nového Gold člena Nadace OpenStack. Firmy jako Ericsson jsou schopny prosazovat zavádění standardu OpenStack a rozšiřovat naši působnost v oblasti masové přenosové technologie v globálním měřítku.“

Jan Färjh, viceprezident a ředitel pro standardizaci a telekomunikační odvětví skupiny Ericsson, dodává: „Sítě telekomunikačních operátorů se musí vyvíjet, aby zpřístupnily cloudovou technologii napříč celou sítí a umožnily flexibilně zavádět v sítích nové funkce. Cloudové pracovní prostředí založené na standardu OpenStack představuje naši otevřenou platformu pro telekomunikační operátory, která nás přibližuje uskutečnění naší vize propojené společnosti.“

Ericsson je vůdčí celosvětovou firmou v oblasti infrastruktury mobilních sítí – v roce 2012 činil jeho celosvětový podíl na trhu 35 %. Díky svým dlouholetým zkušenostem a poznatkům v tržním segmentu telekomunikačních operátorů Ericsson obohatí standard OpenStack o nové příležitosti a rozšíří trh, na kterém je tento standard nabízen.

Poznámky pro redaktory:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě.

Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliard švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress