LANDesk představuje Management Intelligence for Microsoft System Center

LAS VEGAS (Microsoft Management Summit) – 23. května 2013 – Společnost LANDesk Software, globální leader v oblasti řízení koncových bodů, životního cyklu systémů a IT služeb, dnes představila svou nejnovější nabídku, která má pomoci IT oddělení maximalizovat produktivitu uživatelů a zjednodušit provoz IT. Tato nabídka nazvaná Management Intelligence for Microsoft System Center jedinečným způsobem konsoliduje v jednom řešení pro podporu rozhodování funkčnosti několika přídavných produktů. Management Intelligence umožňuje spravovat softwarové licence i životní cyklus hardwaru a agregovat a analyzovat údaje o výrobcích, prodejcích a distributorech za účelem podpory procesů a rozhodování. (TZ)

„Tradičně by bylo k zajištění všech schopností, které Management Intelligence nabízí, zapotřebí pět nebo šest specializovaných produktů,“ prohlašuje Brian Milovac, manažer zpřístupnění prodejních kanálů a oblastí (Field and Channel Enablement Manager) společnosti LANDesk Software. „Díky tomuto všezahrnujícímu řešení pro správu aktiv dokáží zákazníci produktu Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) plně porozumět všem hardwarovým a softwarovým aktivům, která mají, a plně jich využít, zefektivnit procesy inventarizace, auditu a tvorby sestav a v důsledku toho pak zlepšit hospodářský výsledek.“

Aktiva využívaná v celé organizaci je samo o sobě obtížné sledovat, ale vše dále zhoršuje fakt, že různí výrobci, prodejci a distributoři tato softwarová a hardwarová aktiva označují a pojmenovávají různě. Takto nesourodé informace pak zhoršují produktivitu a způsobují značné problémy IT manažerům, kteří se snaží zjistit, kolik kusů nebo licencí konkrétních aktiv v současnosti mají. Management Intelligence přináší agregační nástroje Cloud Aggregator, které zajistí propojení s daty o prodejcích, výrobcích a distributorech a nabídnou úplný přehled o všech softwarových a IT aktivech a souvisejících datech. Na rozdíl od jiných řešení je Management Intelligence společnosti LANDesk jediné, které shromažďuje všechny údaje o distributorech na jednom místě. Díky produktu Management Intelligence vědí IT manažeři o softwaru a hardwaru, který pořídili, všechno. Mohou automaticky importovat údaje o prodejci a záruce již v době pořízení a mohou provádět datové analýzy za účelem normalizace, standardizace a výpočtu efektivního počtu softwarových licencí a oprávnění.

Po agregaci je možné data od různých dodavatelů v produktu Management Intelligence analyzovat. IT manažeři mohou svá data zobrazit nebo sdílet prostřednictvím manažerské aplikace SmartVue, plánovat tvorbu sestav ze snadno dostupného portálu a vytvářet a publikovat specifické sestavy šité na míru různým zainteresovaným osobám.

Mnoho organizací potřebuje lepší přehled o životním cyklu softwaru a aktiv a Management Intelligence jim ho zajistí. IT získá potřebnou sebedůvěru a přehled o všech svých aktivech, zjistí, čeho organizace nakupuje zbytečně moc, a odhalí neautorizované a nesystematické nákupy. Když si organizace uvědomí, co všechno jí softwarové smlouvy a licence umožňují a začne spravovat všechny softwarové licence, včetně softwarových implementací SaaS a VDI, může vrátit nepoužívané licence, a omezit tak náklady a snížit rizika spojená se správou softwaru.

IT manažerům nestačí sledovat softwarová aktiva a licence, musí mít také neustále přehled o veškerém hardwaru ve firemní síti a díky řešení Management Intelligence mohou sledovat hardwarová aktiva, ať jsou to tiskárny, routery, switche nebo jiná zařízení SNMP. Pomocí Management Intelligence zjistí IT manažeři, kolik aktiv mají, jaký výkon tato aktiva podávají, kde se nacházejí a dokonce i jak jsou právě používána. To vše je možné díky automatickému importu informací potřebných pro správu záruky při pořízení, načítání čárových kódů, hlídání, kdy tiskárny potřebují údržbu a kdy je málo inkoustu či toneru, a sledování umístění tiskáren map a dalších aktiv – a všechny tyto funkce nabízí Management Intelligence.

Brian Milovac shrnuje hodnotu produktu Management Intelligence for Microsoft System Center těmito slovy: „Za všechna svá softwarová a hardwarová aktiva jste už zaplatili, teď jen získejte údaje potřebné k tomu, aby vám tato aktiva opravdu patřila a mohli jste maximalizovat jejich využití.“

O společnosti LANDesk Software

LANDesk Software je předním odvětvovým dodavatelem řešení pro správu koncových uživatelů IT, včetně řešení pro řízení životního cyklu systémů, zabezpečení koncových bodů, správu mobilních přístrojů v podniku a správu IT služeb. LANDesk nabízí adaptivní model dodávek IT, který pomáhá IT organizacím zvyšovat produktivitu koncových uživatelů. Společnost LANDesk sídlí v Salt Lake City v americkém státě Utah a má pobočky v Severní i Jižní Americe, v Evropě a v tichomořské Asii. Další informace naleznete na adresách www.landesk.com a www.wavelink.com.