Na E3 2013 se představí budoucnost herního průmyslu

LOS ANGELES – Nová generace herních konzolí a ty největší videoherní hity nadcházející sezóny. Taková budou lákadla nejvýznamnější události roku v oblasti videoher, výstavy E3 2013, která začíná již tento týden v kalifornském Los Angeles. (TZ)

Na E3 2013 budou představeny novinky, které ovlivní vývoj herního průmyslu na několik let dopředu. Hráči se dočkají nových informací a podrobnějšího představení konzolí PlayStation 4 od Sony a Xbox One od Microsoftu, tedy nástupců současné generace herních platforem PlayStation 3, respektive Xbox 360. Stranou nezůstane stát ani třetí populární platforma Wii U od Nintenda, která byla uvedena na trh už v loňském roce a na E3 bude uvádět nové herní portfolio. Chystané herní hity pro nové i stávající konzole a počítače představí zároveň i ti nejvýznamnější herní vydavatelé jako Electronic Arts, Activision-Blizzard, Ubisoft, Take 2 a další.

„E3 je každoročně plná velkých novinek, ale letošní rok bude nepochybně výjimečný. Videohry se posouvají směrem k masovému publiku a herní konzole se stávají nedílnou součástí domácností,” řekl nový prezident Asociace herního průmyslu ČR a SR David Klepetko. Ten byl zvolen na výročním zasedání AHP a povede Asociaci v následujícím roce.

E3 2013 se koná v Convention Center v Los Angeles mezi 11.–13. červnem 2013 a organizátoři na ní očekávají účast téměř 50 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti. Celkem by se na výstavě mělo představit více než 200 herních společností ze 100 zemí světa. Mezi nimi nechybí ani Česká republika, ze které se do Los Angeles vydávají vedle herních novinářů i tuzemští vývojáři her, včetně autorů populární série ARMA z Bohemia Interactive. Ti budou na E3 2013 prezentovat třetí díl své série a vedle něj i netradiční postapokalyptickou hru DayZ Standalone.

Veškeré dění z E3 2013 je možné sledovat na oficiálním webu http://www.e3expo.com/. Všechny hlavní tiskové konference je možné sledovat online na této adrese http://www.e3insider.com/press-conferences/.

Program tiskových konferencí E3 2013:

Microsoft Pondělí, 10. června, 18.30 hod.
EA Pondělí, 10. června, 21.45 hod.
Ubisoft Pondělí, 10. června, 23.45 hod.
Sony Úterý, 11. června, 02.45 hod.
Nintendo Úterý, 11. června, 15.45 hod.

O AHP:
Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky, o. s.,  je občanským sdružením, které sdružuje největší společnosti z řad importérů a distributorů interaktivního softwaru působící v České republice a na Slovensku. Cílem AHP je zvýšení povědomí o herním průmyslu v regionu, zefektivnění diskuse o problémech v tomto oboru zábavního průmyslu a poskytování potřebných základních informací veřejnosti a médiím.

V případě zájmu o další informace se můžete obrátit na:

Webové stránky AHP:
http://www.herniasociace.cz/