Sophos Mobile Control podporuje operační systém Apple iOS 7

Praha – 10. září 2013 – Společnost Sophos oznámila, že její oceňované řešení pro správu mobilních zařízení, Sophos Mobile Control (SMC), podporuje nejnovější verzi mobilního operačního systému od společnosti Apple – iOS 7. (TZ)

Sophos Mobile Control představuje ideální řešení pro malé i středně velké společnosti hledající způsob, jak jednoduše a bezpečně umožnit zaměstnancům využívat při práci mobilní zařízení. Od telefonů iPhone přes tablety iPad až po mobilní zařízení s operačními systémy Android a Windows.

Spolu s oznámením podpory systému iOS7 vydala společnost Sophos také novou aktualizaci své webové administrátorské konzole. Ta nově umožňuje jednoduše a vzdáleně spravovat i nové vlastnosti iOS7 zaměřené na firemní klientelu. Konzole je dostupná jak v klasických licenčních modelech, tak i v režimu pronájmu software jako služby (SaaS).

Podle společnosti Gartner obsahuje Apple iOS 7 nejvíce vylepšení a rozšíření určených pro firemní zákazníky od verze iOS 4.0, která poprvé obsahovala API pro správu mobilních zařízení. Sophos Mobile Control verze 3.6 umožňuje při ochraně firemních dat využívat nové vlastnosti iOS 7 všem firmám bez ohledu na jejich velikost. Mezi tyto nové vlastnosti patří například::

  • oddělení firemních a soukromých dat

  • podpora různých VPN pro jednotlivé aplikace

  • podpora hromadných nákupů (VPP)

  • vzdálená konfigurace aplikací

„Podobně jako jakákoli jiná firma i my řešíme, jak co nejjednodušeji spravovat stávající mobilní zařízení a jak nakládat s novými telefony a tablety. Ochrana dat je přitom pro nás zcela zásadní, zejména pak v případě informací o pacientech. Sophos Mobile Control je ideální platformou, jak tyto naše požadavky vyřešit. Velkou výhodou pro nás je i možnost rychlého nasazení, snadné správy i kompletní přehled o využívaných zařízeních,“ říká Jeri Sample, IT manažer špičkového zdravotnického zařízení Meadville Medical Center v Pensylvánii.

„Mobilní zařízení na pracovištích jsou pravidlem, nikoli výjimkou,“ dodává viceprezident John Shaw zodpovídající ve společnosti Sophos za řízení produktů. „Naše řešení Sophos Mobile Control umožňuje jednoduché zavedení správy těchto zařízení i ochranu dat. Podstatné přitom je, že bez negativních dopadů na koncové uživatele či na produktivitu zaměstnanců a bez zvýšení nároků na IT oddělení. Management navíc získává jistotu, že firemní data jsou dostatečně chráněna.  Jsem přesvědčený, že nový systém iOS 7 bude mít významný podíl na využívání zařízení vlastněných zaměstnanci v rámci plnění pracovních úkolů. A jsem také rád, že umožňujeme našim zákazníkům i partnerům využívat nové vlastnosti iOS 7 již v den uvedení této nové verze na trh.“

Více informací o nabídce mobilních řešení společnosti Sophos naleznete na adrese   http://www.sophos.com/mobile.

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs.

Společnost Sophos sídlí v americkém Bostonu a v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.