VMware představil VMware Fusion 6 a VMware Fusion 6 Professional

Praha/Palo Alto, 12. září 2013 – Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, představila VMware Fusion 6 s více než 50 novými funkcemi pro zajištění spokojenosti uživatelů z nasazení Windows na zařízení Mac. VMware také uvedl novou verzi VMware Fusion 6 Professional s pokročilými funkcemi pro dramatické zlepšení způsobu nasazení firemních desktopů na zařízeních Mac a PC. (TZ)

„VMware Fusion 6 a Fusion 6 Professional využívá naši oceňovanou virtualizační platformu, kterou neustále obohacujeme o nové funkce a podporu pro nejnovější operační systémy od společností Apple a Microsoft,“ řekl Jason Joel, ředitel pro osobní produkty ve společnosti VMware. „Korporacím s heterogenním výpočetním prostředím v rámci zařízení Mac a PC zajistí Fusion 6 Professional zcela nové možnosti nastavení podmínek a omezení, díky kterým získají IT administrátoři ty pravé nástroje pro využití trendu BYOPC (bring-your-own-PC) při zachování firemních pravidel.“

VMware Fusion 6

Produkt VMware Fusion 6 je určen koncovým uživatelům, kteří hledají nejjednodušší, nejrychlejší a nejspolehlivější způsob pro zprovoznění aplikací Windows na zařízení Mac. Nové funkce zahrnují:

  • Optimalizace pro Mac OS X Mavericks – řešení rozšiřuje unikátní funkce OS X Mavericks do prostředí Windows. Uživatelé tak mohou například naplno využívat výhody každého displeje připojeného k zařízení Mac díky podpoře více různých displejů.

  • Podpora Windows 8.1 – Možnost plně využít funkcí Windows 8.1 díky provozu Windows Store aplikací zároveň s Mac aplikacemi. S VMware Fusion 6 mohou uživatelé přistupovat k Windows Store aplikacím přes Launchpad nebo složku aplikací a přesunout je do Docku v režimu „Unity“.

  • Optimalizace pro nejnovější zařízení Mac – Produkt VMware Fusion 6 je optimalizovaný pro nejnovější zařízení Mac. Využívá tak výhod nejnovějšího procesoru Haswell od Intelu, který zajistí delší životnost baterií a rychlejší výkon při provozu Windows aplikací.

  • Nejvýkonnější virtuální stroje – VMware Fusion 6 umožní vytvoření virtuálních strojů s podporou pro 16 vCPU, 8TB virtuální disky a až 64 GB paměti. Díky tomu lze provozovat i ty nejnáročnější aplikace Windows na zařízení Mac.

  • Rozšířené uživatelské rozhraní – produkt nabídne lepší uživatelský zážitek, vylepšenou asistenci pro migraci z PC, snazší instalaci Windows a detailnější třídění počítačových zdrojů. Díky tomu je provoz Windows na zařízeních Mac ještě snazší a efektivnější.

Dále pokračuje znění tiskové zprávy v angličtině:

VMware Fusion 6 Professional

VMware Fusion 6 Professional includes all of the features of Fusion 6 along with advanced functionalities designed to improve the way professionals deliver enterprise applications to Mac and PC users. Key benefits include:

  • Enhanced Restricted Virtual Machines – Fusion 6 Professional enhances restricted virtual machines by adding more customizable restrictions that provide IT administrators with even more control over deployments of corporate desktops.

  • Expiring Virtual Machines – With the ability to expire virtual machines at a specific date and time, VMware Fusion 6 Professional enables deployment of corporate virtual machines to contractors and allows software developers to easily deliver demos of their software as a time-limited virtual appliance.

  • Single Virtual Machine Mode – Easily prevent users from creating new virtual machines or accessing specific application features, to reduce support calls and increase productivity.

  • Linked Clones – Linked clones allow users to create multiple copies of a virtual machine without duplicating the entire contents of the original disk saving considerable space on their Mac.

  • BYOPC with VMware Player™ 6 Plus – VMware Fusion 6 Professional is licensed to customers to use VMware Player 6 Plus to run restricted virtual machines created by VMware Fusion 6 Professional on Windows and Linux PCs.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

• Learn more about VMware Fusion and VMware Fusion Professional on the VMware Fusion Blog.

• Read more about the new features of  VMware Fusion 6  and VMware Fusion 6 Professional.

• Follow the VMware Fusion team on Twitter  and Facebook.

O VMware
Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 4,61 miliardy USD v roce 2012 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.