Kasa.cz: Internetové nákupy letos vyvrcholí dvakrát

V letošním roce se očekávají dva vrcholy internetových nákupů – pondělí 9. prosince, kdy svoje online nákupy zrealizovali zákazníci, kteří rádi nakupují s alespoň minimálním předstihem, a pondělí 16. prosince, kdy k internetovým nákupům zasednou ti, co jsou zvyklí nakupovat převážně na poslední chvíli. Vyplývá to z předpokladů a zkušeností předního českého internetového prodejce Kasa.cz. Pondělí obecně je den, kdy k předvánočním online nákupům přistupuje nejvíce zákazníků. Nejvíce objednávek je pak realizováno vždy kolem 21. hodiny večer. (TZ)

Internetový portál Kasa.cz v pondělí 9.12. zaznamenal z týdne na týden nárůst návštěv o třetinu a tržeb o polovinu. V meziročním srovnání s loňským vrcholem online nákupů evidovala Kasa.cz včera šestinový pokles návštěv, avšak téměř 10% nárůst tržeb.

Prodeje přitom konstantně rostou již zhruba měsíc, impulsem pro masivnější nákupy se stala intervence ČNB a s ní související pokles hodnoty české koruny vůči euru. „Silnější prodeje začaly opravdu bezprostředně po devalvaci. Zákazníci měli strach ze zdražování, a proto kupovali zboží, jehož pořízení třeba již delší dobu odkládali. Dobře se prodávaly především televizory a notebooky,“ uvedla Andrea Čižmářová, marketingová ředitelka Kasa.cz a dodala: „My disponujeme rozsáhlými skladovými zásobami, takže se zákazníci vyšších cen zatím obávat nemusejí.“

Ve srovnání s předchozím víkendem došlo tento víkend na obchodním portále Kasa.cz k více než 30% nárůstu tržeb. Návštěvnost portálu přitom silně rostla už celý minulý týden. Je tedy patrné, že zákazníci začali zboží prohlížet a vybírat. Dnes se proto očekává první vlna hlavní nákupní horečky.

Stejně jako v loňském roce, i letos s sebou vánoční nákupy nesou jeden fenomén – lidé si vybírají zboží na internetu a následně si je vyzvedávají osobně na prodejnách. Dokumentuje to i skutečnost, že podíl osobních odběrů při nákupech na Kasa.cz se aktuálně pohybuje na 60 %. Napomáhá tomu určitě i fakt, že Kasa.cz jako jeden z mála velkých internetových obchodů nevybírá za odběr v prodejně žádný poplatek.

Jasným prodejním hitem letošních Vánoc jsou na www.kasa.cz tablety a chytré mobilní telefony. Dobře se prodávají i holicí strojky. V prodejnách Kasahouse jsou populární i další produkty: v Praze například čtečky elektronických knih, v Brně presovače a v Ostravě kosmetika.

O internetovém obchodu Kasa.cz
Přední český internetový obchod Kasa.cz nabízí kompletní sortiment od audio-video techniky, přes bílé zboží, spotřební elektroniku, sportovní potřeby, auto-moto či zahradní techniku až po kosmetiku, dětské vybavení, hračky a další. Celkem zahrnuje více než 1 000 světových značek. Kasa.cz již 14 let poskytuje zákazníkům řadu nadstandardních služeb. Podrobnosti získáte na www.kasa.cz.