Komerční banka nabízí svým klientům bezkontaktní karty Visa

Praha, 26. února 2014 – Komerční banka rozšířila své karetní portfolio o bezkontaktní debetní karty Visa. (TZ)

Komerční banka rozšiřuje svoji produktovou nabídku o bezkontaktní debetní karty Visa. Bezkontaktní karty nabízejí klientům vyšší komfort při placení. Kartu není nutné vkládat do čtečky platebního terminálu a u drobných nákupů do hodnoty 500 Kč držitelé nemusí zadávat svůj PIN. Bezkontaktní karty jsou součástí standardní nabídky karet KB a každý klient, který má o bezkontaktní kartu zájem, si může svoji stávající kartu za bezkontaktní bezplatně vyměnit.

„Těší nás, že Komerční banka rozšiřuje svou nabídku o bezkontaktní karty Visa. Bezkontaktní karty si razí cestu v oblíbenosti u českých spotřebitelů –  především v jejich používání se můžeme titulovat na evropské lídry. V Česku evidujeme tři bezkontaktní transakce na kartu za měsíc,“ řekl Marcel Gajdoš, regionální manažer asociace Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

„V oblasti platebních karet patří Komerční bance na českém trhu řada historických prvenství. Již v roce 1992 jsme spustili první bankomat, který byl on-line napojený na bankovní systémy. V roce 2003 jsme uvedli na trh první čipovou kartu v ČR, v roce 2012 jsme jako první v ČR začali nabízet placení prostřednictvím bezkontaktní technologie NFC. Jsme rádi, že podporujeme inovativní technologie a našim klientům umožňujeme i pohodlné bezkontaktní placení, které stojí na prahu masivního rozvoje,“ uvedl Radek Basár, zástupce výkonného ředitele pro Marketing, Komunikaci a Business Development v Komerční bance.

Komerční banka se řadí mezi nejinovativnější banky v regionu zemí Visa Europe – jako první banka začala v roce 2012 nabízet NFC technologii od asociace Visa na bázi řešení SIM centric
a iCarte technologie. Loni získala od společnosti Visa Europe prestižní ocenění – Nejlepší česká banka poskytující akceptaci karet Visa. Komerční banka svým aktivním přístupem k obchodníkům v SME sektoru výrazně rozšířila akceptační síť platebních karet v České republice.

Obliba bezkontaktních karet v České republice stále roste. Bezkontaktní karty Visa vydané českými bankami zaznamenaly v celé Evropě nejvyšší počet transakcí na jednu kartu za měsíc – v ČR na ni připadají 3 bezkontaktní transakce. Podle údajů z prosince 2013 bylo v ČR vydáno 1,73 milionu bezkontaktních karet Visa, což představuje 63% z celkového počtu vydaných bezkontaktních karet na trhu, kterými spotřebitelé mohli platit u 31 000 terminálů,
a to ve většině obchodních míst, jakými jsou v Česku a na Slovensku např.: Globus, Interspar, McDonald´s, KFC, DM Drogerie, Albert, C&A, Costa Coffee, Starbucks, Lidl, Obi, Datart, Cinema City a mnoho dalších.

O asociaci Visa Europe

Visa Europe je společnost zabývající se platebními technologiemi, kterou vlastní a provozují členské banky a další poskytovatelé platebních služeb ve 37 zemích Evropy.

Visa Europe vyvíjí nejmodernější technologie a vytváří infrastrukturu umožňující elektronické platby milionům evropských zákazníků, podniků i vlád. Její členové nesou odpovědnost za vydávání karet, registraci prodejců a stanovování výše poplatků pro držitele karet a obchodníky.

Asociace Visa Europe poskytuje vysoko objemový a zároveň nízkonákladový obchodní model, který svým členům nabízí široké spektrum služeb. Přebytek jejích investic je znovu reinvestován do podnikání podniku a zároveň použit ke zhodnocení kapitálu a rezerv. Za posledních šest let investovala Visa Europe více než 1 miliardu euro do nových technologií a infrastruktury.

V Evropě nyní existuje 470 milionů karet Visa, přičemž každé euro z 6,75 euro je utraceno právě touto kartou. Téměř 80% obchodu společnosti Visa Europe tvoří debetní karty. Do prosince loňského roku byl tímto typem karty utracen více než 1 bilion Euro. Roční útraty prostřednictvím online nakupování se poprvé vyšplhaly na 200 miliard euro (212 mld).

Asociace Visa Europe byla založena v roce 2004. Je nezávislá na organizaci Visa Inc. a má exkluzivní, nezrušitelnou a trvalou provozní licenci v rámci Evropy. Obě společnosti fungují s cílem zajistit bezchybné globální platby Visa. Jakožto specializovaný evropský platební systém dokáže Visa rychle a pružně reagovat na konkrétní požadavky evropských bank a jejich klientů – držitelů karet i obchodníků. Zároveň efektivně pomáhá naplňovat cíl Evropské komise tj. vytvoření skutečného vnitřního platebního trhu.

Více informací naleznete zde: www.visaeurope.com

O Komerční bance

KOMERČNÍ BANKA je jedinou českou veřejně obchodovanou bankou. K 31. prosinci 2013 měla KB 43 075 akcionářů, z toho 38 023 fyzických osob z České republiky. Komerční banka udržuje solidní úroveň kapitálu a likvidity i ve srovnání se zvýšenými kapitálovými požadavky České národní banky pro systémově důležité finanční instituce a je připravena na splnění požadavků regulačního rámce Basel 3 zaváděných postupně od roku 2014.

KOMERČNÍ BANKA je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 612 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 2,5 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 398 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 729 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá 1,1 milionu klientů. KB je součástí skupiny Société Générale.

Více informací naleznete na www.kb.cz