Embarcadero získává produkty pro datové modelování společnosti CA Technologies.

Praha, 14.3.2014 – Společnost Embarcadero Technologies, vedoucí dodavatel softwarových řešení pro vývoj aplikací a databází, oznamuje uzavření konečné smlouvy o odkoupení předního nástroje pro modelování dat s názvem CA ERwin® Data Modeling od společnosti CA Technologies. Akvizice otevírá společnosti Embarcadero širší bránu do současného trhu prostřednictvím dalších prodejců a zaměstnanců organizace, pracující na CA ERwin.  (TZ)

Sloučení nástrojů Embarcadero a CA ERwin spojí dvě dobře se doplňující technologie a vytvoří organizaci s unikátní kvalifikací dodávat zákazníkům nástroje pro tvorbu robustnějších a bezpečnějších datových architektur.

“Produkty pro oblast datové architektury dnes tvoří největší část podnikání společnosti Embarcadero a představuje naše jasné závazky v tomto sektoru”, říká pan Wayne Williams, generální ředitel společnosti Embarcadero Technologies. “Každý aspekt IT – od vývoje aplikací a obchodních zkušeností až po bezpečnost a uživatelské zkušenosti s produkty – je definováno a ovládáno datovou architekturou. Přidáním zkušeného technického týmu s hlubokými zkušenostmi v oboru modelování dat Embarcadero přinese vyšší investici, inovace a energii do tohoto kritického obchodního segmentu.”

CA ERwin je mezi datovými profesionály nejčastěji používaným nástrojem pro modelování dat a prodává jej více než 500 partnerů ve více než 70 zemích světa.

Embarcadero je vedoucím poskytovatelem softwarových řešení pro vývoj aplikací a databází. Ústředí má ve městě San Francisco, Kalifornie, USA a je soukromě vlastněnou organizací s více než 500 zaměstnanci, celosvětovou přítomností s kancelářemi ve 29 zemích a zhruba třemi milióny uživatelů. Akvizice CA ERwin posune Embarcadero na pozici celosvětově vedoucí firmy v oblasti datové architektury.

“Tato transakce nás velice potěšila. Zákazníkům a zaměstnancům CA ERwin zajistí hladký přechod k silnému partnerovi”, říká Jacob Lamm, výkonný viceprezident pro strategie a firemní rozvoj u společnosti CA Technologies. “Aktivně spravujeme naše produktové portfolio a naše investice. Prodej CA ERwin nadále zužuje naše zaměření na naše hlavní specializace jako řízení obchodu v IT, metodologie vývoje software a zabezpečení v oblasti mainframových, distribuovaných, cloudových a mobilních prostředí.”

Zákazníkům Embarcadero přinesou sloučená aktiva vyšší investice do rozvoje, inovace a energii v oblasti technologie datové architektury. Intenzivněji plněný závazek a zaměření na obchodní funkce, výzkum, vývoj a technickou podporu přinesou vyšší spokojenost zákazníků a lepší úroveň služeb. Akviziční transakce přivádí zákazníky ERwin do podnikání Embarcadero zaměřeného na modelování dat, jenž je součástí bohatého ekosystému databázových nástrojů obsahujícího modelování dat, vývoj databází a vývoj aplikací.

Finanční podmínky smlouvy nebyly zveřejněny.

O společnosti Embarcadero Technologies

Embarcadero Technologies, Inc., je vedoucím dodavatelem oceňovaných softwarových nástrojů pro vývojáře aplikací a databází. Pomocí produktů Embarcadero mohou profesionálové správně navrhovat systémy, vytvářet je rychleji a provozovat je bezpečněji bez ohledu na platformu nebo programovací jazyk. Devadesát ze sta největších společností v USA a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě se spoléhá na produkty Embarcadero, které jim pomáhají zvyšovat produktivitu, optimalizovat náklady, zjednodušovat přijímání změn, zajišťovat shody s normami a zrychlovat vývoj a inovace. Společnost byla založena v roce 1993, její ústředí je ve městě San Francisco, USA; pobočky a partnery má v mnoha zemích. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero Technologies společnost Borland s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.cz/.