ZTE představuje dostupný pětipalcový smartphone Blade L2 se čtyřjádrovým procesorem

Praha 17. března 2014 – Společnost ZTE, významný světový výrobce mobilních telefonů a příslušenství představuje novinku v podobě pětipalcového smartphonu s výborným poměrem cena / výbava. Přístroj ZTE Blade L2 disponuje rovněž výkonným čtyřjádrovým procesorem a nevšedním designem. Novinka by v brzké době mohla potěšit i české zákazníky.  (TZ)

ZTE Blade L2 je jedním z prvních smartphonů ZTE vyznávajících novou designovou filosofii (podobně jako phablet ZTE Grand Memo II, nedávno představený na veletrhu MWC 2014). Telefon má výraznější a ostřejší kontury a velmi štíhlé tělo, přitom se však stále velmi pohodlně drží. Úzký rámeček po obou stranách displeje přispívá k minimalistickému designu i snadnému ovládání smartphonu jednou rukou. Tloušťka přístroje je pouhých 9 milimetrů.

ZTE Blade L2 je vybaven pětipalcovým dotykovým displejem s rozlišením 854 x 480 pixelů, který je schopen zobrazit 16 milionů barevných odstínů. Výkon novince dodá čtyřjádrový procesor MT6582M s jednotlivými jádry taktovanými na frekvenci 1,3 GHz. Operační paměť má velikost 1 GB, uživatelé mají k dispozici také 4 GB paměti pro aplikace a multimédia. Dalších až 32 GB získají díky kompatibiltě s paměťovými kartami microSD.

ZTE Blade L2 skvěle zvládá veškeré multimediální funkce. Snímky a videa lze pořizovat díky hlavnímu fotoaparátu s rozlišením 5 MP. Ten je doplněn přisvětlovací LED diodou. Novinka zvládá rovněž panoramatické fotografie, makro režim a sekvenční snímání. Samozřejmostí je automatické ostření. Ozvučení obstarají reproduktory a zvukový čip standardu HD Sound. Nechybí ani přední kamera pro videohovory a „selfies“. Operační systém Android ve verzi 4.4 poskytuje uživatelům téměř neomezené možnosti přizpůsobení vzhledu uživatelského rozhraní, stejně jako stažení tisíců aplikací a her.

ZTE Blade L2 je připraven do prodeje na českém trhu na přelom dubna a května 2014. Doporučená cena se bude pohybovat kolem 4 000 Kč včetně DPH.

Přehled technických parametrů telefonu ZTE Blade L2

Rozměry: 142,5 × 72,2 × 8,95 mm

Displej: 5“, kapacitní, 854 x 480 px (FWVGA), 16 milionů barev

Baterie: Li-Ion, 2000 mAh

Datové funkce a konektivita: GPRS: ano, EDGE: ano, HSDPA: ano, HSUPA ano

Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0+EDR, microUSB, DLNA

Podporované sítě: GSM: 900/1800/1900 MHz, UMTS: 900/2100 MHz

Navigace: vestavěná GPS: ano (A-GPS), Google Maps

Paměť: 1 GB RAM, 4 GB ROM, rozšiřitelná kartami microSD (až 32 GB)

Čipová sada, procesor: MTK6582M (Quad-Core 1,3 GHz), GPU Mali-400

Operační systém: Android 4.4

Fotoaparát: 5 MPx, autofocus, vyvážení bílé, macro, LED blesk, kontinuální snímání (až 99 fotografií), režim panorama

přední kamera 1 MPx

O společnosti ZTE CZECH

ZTE CZECH s.r.o. je českým zastoupením významného světového výrobce mobilních telefonů, ZTE Corporation. Mezi prodejní úspěchy ZTE patří smartphony s operačním systémem Android, např. ZTE Skate Pro, ZTE Grand S Flex, ZTE Blade V nebo ZTE Blade G.

Produktové portfolio ZTE v České republice doplňují tablety, a dále USB modemy pro mobilní internet, nově i v síti nové generace LTE (Long Term Evolution).

Kromě přístrojů pro uživatele nabízí i kompletní infrastrukturní řešení pro pevné i mobilní telefonní sítě.

Více informací získáte na stránkách http://ztedevices.cz/.

O společnosti ZTE Corporation

ZTE (Zhong Xing Telecommunication Equipment) je čínská společnost podnikající v oboru komunikačních technologií. Nabízí kompletní infrastrukturní řešení pro kabelové i bezdrátové počítačové sítě, pevné i mobilní telefonní sítě, videokonference, optický přenos signálů a další. Mimo to se zabývá i vývojem sítí nové generace (LTE) a stává se významným celosvětovým výrobcem mobilních telefonů. ZTE nyní již patří 4. pozice největšího celosvětového dodavatele mobilních telefonů podle počtu prodaných kusů. ZTE spolupracuje s více než 500 operátory ve více jak 120 zemích světa.

Společnost byla založena roku 1985 a dnes patří k největším v Číně. Její sídlo se nachází ve městě Shen-Zhen. Společnost zaměstnává ve světě okolo 85 000 lidí. ZTE Corporation založila několik výzkumných a vývojových pracovišť, a to ve Francii, v USA, ve Švédsku, Indii, Pákistánu a v Číně.

Více informací získáte na stránkách http://www.zte.com.cn.