Strategické spojenectví se společností Rockchip rozšíří portfolio Intel řešení pro tablety

SANTA CLARA, USA, 27. května 2014 – Společnost Intel dnes oznámila uzavření strategické dohody se společností Rockchip, které má rozšířit záběr portfolia a urychlit nástup Intel architektury a komunikačních řešení pro levné tablety s operačním systémem Android* po celém světě. Na základě uzavřené smlouvy budou obě firmy společně nabízet mobilní platformu SoC pod značkou Intel. Čtyřjádrová platforma bude postavena na bázi procesoru Intel® Atom™ integrovaném s technologií modemu Intel 3G.  (TZ)

Nová čtyřjádrová SoFIA 3G rozšíří nabídku rodiny integrovaných mobilních SoC platforem SoFIA od společnosti Intel pro levnější mobilní zařízení pracující v operačním systému Android a na trhu by se měla objevit v první polovině roku 2015. Bude zaměřena hlavně na vstupní modely a levnější tablety. Rodina Intel SoFIA byla přidána do produktového plánu Intelu loni a zahrnuje první procesor s integrovanými aplikacemi a komunikační platformu.

Trh s tablety se dál rozvíjí, objevují se modely s různou velikostí displeje, různým designem i různými cenami. Strategická dohoda se společností Rockchip rovněž umožní společnosti Intel získat nové klienty mnohem rychleji prostřednictvím širšího portfolia produktů.

„Strategická dohoda se společností Rockchip je příkladem snahy společnosti Intel o pragmatické a rozmanité přístupy, jež zvýší naší přítomnost na globálním mobilním trhu urychlením a rozšířením nabídky našeho portfolia a řešení komunikační technologie,” řekl generální ředitel Intelu Brian Krzanich, jenž zároveň dodal: „Těší nás, že můžeme spolupracovat se společností Rockchip. Nově ohlášená smlouva znamená uvedení dalších produktů rodiny Intel SoFIA, přičemž očekáváme, že všichni členové této rodiny se na trhu objeví do poloviny roku 2015. Usilujeme o co nejrychlejší rozšíření nabídky společnosti Intel pro trh s tablety.”

Strategická dohoda s Intelem přispěje k rozšíření produktového portfolia Rockchipu a přinese s sebou výkon a flexibilitu Intel architektury i špičková komunikační řešení.

„Neustále hledáme inovativní způsoby, jak své produktové portfolio odlišit od konkurence, v čemž nám pomůže právě tato průlomová spolupráce se společností Intel,” konstatoval generální ředitel Rockchip Min Li, který dodal: „Kombinace skvělé architektury a modemové technologie vyvinuté společností Intel a našich schopností vyvíjet design mobilních zařízení nabídnou rostoucímu globálnímu trhu další možnosti volby v oblasti vstupních a levných modelů.”

Po dnešním oznámení sestává rodina Intel SoFIA ze třech různých produktů, včetně dvoujádrové 3G verze, která by se na trhu měla objevit v posledním čtvrtletí tohoto roku, čtyřjádrové verze, která by se do obchodů měla dostat v první polovině roku 2015, a LTE verze, jenž je očekávána rovněž v první polovině příštího roku.

Ceny za čtyřjádrové komponenty SoFIA 3G budou známy později, nicméně stejně jako v případě celé rodiny Intel SoFIA by měly být vysoce konkurenceschopné. Na základě uzavřené dohody budou Intel a Rockchip prodávat novou komponentu OEM a ODM, přičemž každá ze společností bude cílit primárně na svou stávající klientskou základnu.

O společnosti Rockchip

Rockchip je přední čínská polovodičová společnost a poskytovatel SoC řešení pro mobilní internet. Společnost byla založena v roce 2001 a zaměřuje se na mobilní internetovou platformu s produkty zacílenými na mobilní internetové terminály (tablety/OTT-BOX/Dongle/e-Book) a přenosné multimediální zábavní terminály (MP3/PMP). Společnost Rockchip v minulosti dokázala skloubit své zkušenosti z videa a audia a operačního systému Android, na jejichž základě nabídla polovodičová řešení pro nejvýznamnější OEM/ODM na světě. Společnost Rockchip sídlí ve městě Fu-čou, kde se též nachází většina jejich designových a vývojových kapacit. Vedle toho má tři pobočky v Pekingu, Šanghaji a Šen-čenu, které se zaměřují hlavně na programování a marketing. Více informací najdete na www.rock-chips.com.

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Intel také jako lídr korporátní odpovědnosti a udržitelnosti první na světě nabízí komerčně dostupné procesory bez obsahů konfliktních surovin. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com, o procesorech bez konfliktních surovin se dozvíte více na conflictfree.intel.com.