Pro českobudějovické muzeum by chtěl vyvíjet web každý!

Praha, 4. června 2014 – České Budějovice se můžou pochlubit Jihočeským muzeem s více než 135 letou a historicky bohatou tradicí. Od začátku května mu s další budoucností pomáhá nový web od internetové agentury NETservis. Nové stránky sdružují celkem 4 pobočky – Jihočeské muzeum, Muzeum koněspřežky, tvrz Žumberk u Nových hradů a památník Jana Žižky z Trocnova. Najdete na něm všechno, co o muzeu a ostatních jeho členech potřebujete vědět. Veškeré informace o všech 4 pobočkách, které jsou pro lepší přehlednost barevně odlišeny, o jejich kompletním aktuálním programu, otevírací době či ceně vstupenek. (TZ)

Jihočeské muzeum má za sebou dlouhou historii, která začíná už v roce 1877. V jeho prostorách například kdysi přednášel i slavný cestovatel Emil Holub, který muzeu věnoval i některé ze svých sbírek. Obě muzea svým návštěvníkům nabízejí směsici různorodých výstav, konferencí, seminářů, odborných přednášek pro širokou veřejnost či školy. Pro zájemce pořádají také naučné vycházky za poznáním. Na Žumberské tvrzi se konají kromě samotných prohlídek i nezapomenutelné svatby.

Nová prezentace je založena na redakčním sytému, který umožňuje pohodlnou správu všech poboček muzea, včetně jednoduchého nastavení otevírací doby dle aktuální sezóny a vstupného do jednotlivých expozic. Součástí nového webu je i  e-shop, kde si návštěvník může objednat tematicky související zboží – například různá periodika a publikace. Prezentace obsahuje více než 30 typových stránek a 70 ikonek na míru. Její grafika je responzivní, tedy je přizpůsobena všem typům zařízení, od stolních počítačů až po chytré telefony.

Důležité odkazy:

http://www.netservis.cz

http://www.muzeumcb.cz/