ShopRoku 2014 startuje, nově je potřeba se do soutěže registrovat

Začíná registrace do dalšího ročníku prestižní soutěže mezi českými e-shopy ShopRoku 2014. Od poloviny června mají e-shopy možnost se registrovat pomocí webového formuláře do Ceny Heureky, nově se však letos musí přes registrační formulář přihlásit i do bojů o Cenu kvality. O jejím vítězi rozhodlo v loňském roce přes 3, 5 miliónu vyplněných dotazníků spokojenosti. Soutěž ShopRoku pořádá nákupní rádce Heureka.cz. (TZ)

V červnu se na webovém portálu soutěže www.shoproku.cz spouští registrační formuláře, prostřednictvím kterých se obchody mohou do soutěže zapojit. „Soutěž je pro e-shopy zdarma, letos však doznala několik změn. Zatímco vloni se do bojů dostal automaticky každý obchod s certifikátem Ověřeno zákazníky, v letošním roce se e-shopy musí do soutěže samy zaregistrovat,“ popisuje změny v pravidlech soutěže ředitel nákupního rádce Heureka.cz Tomáš Braverman.

Registrační formulář je potřeba vyplnit i v kategorii Ceny Heureky, kam se můžou přihlásit e-shopy, za kterými stojí zajímavý příběh nebo jsou něčím výjimečné. O vítězi Ceny Heureky rozhodne odborná porota sestavená z předních osobností české e-commerce. Pravidla pro udělení Ceny popularity zůstávají stejná a do soutěže se mohou zapojit všechny e-shopy.

Do Ceny Heureky se mohou e-shopy registrovat od 23. června do 31. srpna, registrace do Ceny kvality bude trvat od 23. června do 30. září. V Ceně popularity bojují e-shopy o hlasy všech internetových uživatelů, kteří je mohou udělovat od 1. srpna do 30. září.

V loňském roce rozhodlo o Ceně kvality přes 3,5 miliónu vyplněných dotazníků spokojenosti od reálných zákazníků, v Ceně popularity bylo uděleno přes 156 000 hlasů.

Hlavním mediálním partnerem soutěže ShopRoku 2014 je FTV Prima a Prima Online, mediálními partnery jsou Marketing a Media, rádio Impuls, Led Multimedia a časopis Forbes.

O soutěži ShopRoku:

Soutěž ShopRoku si klade za cíl vyhlásit nejoblíbenější e-shopy mezi internetovou veřejností a především najít kvalitní obchody, představit důležitost kvality poskytovaných služeb a spokojenosti zákazníků. V posledním ročníku soutěže rozhodlo o vítězi přes 3, 5 miliónu vyplněných dotazníků spokojenosti a vice než 156 000 hlasů internetových uživatelů. Soutěž ShopRoku pořádá společnost Naspers OCS Czech Republic s.r.o. provozovatel nákupního rádce Heureka.cz, který lidem radí při výběru produktů a kvalitních internetových obchodů.

O webu Heureka.cz:

Nezávislý nákupní rádce Heureka.cz patří do skupiny Naspers OSC Czech Republic s.r.o. Web byl spuštěn v říjnu 2007 a aktuálně se  jeho návštěvnost pohybuje kolem 2 669 340 RU měsíčně. Heureka.cz patří mezi TOP 10 nejnavštěvovanějších webů v ČR a na jednom místě porovnává výrobky z více než 31 000  internetových obchodů. Na webu Heureka.cz uživatelé naleznou recenze produktů a e-shopů, zkušenosti a hodnocení ostatních nakupujících. Služba Heureky “Ověřeno zákazníky” zajišťuje nezávislé hodnocení obchodů pouze od reálných zákazníků a tím dává nakupujícím informaci o tom, jak kvalitní jsou služby daného obchodu. Heureka.cz pořádá ankety Shop roku (www.shoproku.cz), ve které na základě zkušeností nakupujících oceňuje nejspolehlivější e-shopy, a Produkt roku (www.produktroku.cz), ve které vybírá nejpopulárnější produkty roku dle zájmu uživatelů.