Mio přichází s dotykovým ovládáním pro autokamery

Praha, 30. června 2014 – Společnost Mio, přední světový dodavatel přenosných navigačních zařízení, a bezpečnostních kamer do auta a pro outdoor, představila unikátní novinku a nejvyšší model v současné řadě populárních kamer do auta – Mio MiVue 568 Touch s GPS, s aktualizovanou databází radarů, s plně dotykovým ovládáním a upraveným grafickým prostředím. Nová kamera se rovněž chlubí zvětšeným displejem na 2,5“ a světelností objektivu f/1,8. Současně Mio představuje nové entry-level modely v řadě 5xx, a to MiVue 508 a  MiVue 518 s GPS. (TZ)

FOTOGRAFIE jsou dostupné zde: http://bit.ly/1ivU66y

Nový prémiový model MiVue 568 Touch s GPS staví na vynikající obrazové kvalitě, kterou zprostředkovává optika tvořená soustavou 6ti skleněných čoček s vysokou úrovní světelnosti f/1,8 která je obvyklá až u objektivů kvalitnějších kompaktních fotoaparátů. Díky tomu plně využívá potenciálu Full HD rozlišení a zaznamenává čistý obraz i za znatelně horších podmínek. Rozšířený úhel záběru na 130 stupňů pak umožňuje zaznamenat větší plochu před vozidlem, a lze tak získat více drahocenného důkazního materiálu. GPS v autokameře sleduje aktuální polohu vozidla a jeho rychlost. Řidič je za jízdy upozorňován na překračování povolené rychlosti i na blížící se rychlostní radar. U tohoto modelu je databáze radarů aktualizována do konce životnosti kamery. Novinkou je zde plně dotykové ovládání všech funkcí, kromě jejího zapnutí. Související absence ovládacích tlačítek pak umožnila zvětšení displeje z 2,4“ na 2,5“.

Kamery jsou vybaveny 3-osým G-senzorem přetížení, který iniciuje nahrávání, pokud v jakémkoliv směru (tedy i zezadu) dojde k prudké změně pohybu. Záznam je pak interpretován do grafu a může se snadno zjistit, jaké síly působí na vozidlo v průběhu cesty a z jakého směru přišel případný náraz. Kamera v kombinaci s integrovanou GPS je schopna zároveň s videm nahrávat i přesnou pozici, směr a rychlost. Díky databázi rychlostních radarů s doživotní aktualizací je řidič upozorněn v místech, kde má jet se zvýšenou opatrností nebo při překročení povolené rychlosti.

„Jednoduchost a rychlost ovládání autokamery je základní podmínkou pro zajištění bezpečné jízdy v automobilu i v užitkovém voze. Jelikož v době chytrých telefonů se stalo dotykové ovládání samozřejmostí, začlenili jsme tento způsob do nového prémiového modelu,“ říká Tomáš Kudweis, obchodní a marketingový manažer Mio pro ČR a SR. „Vyslyšeli jsme i požadavky na kamery, které zachovají vysokou kvalitu obrazu, případně GPS, ale budou zákazníkům dostupné za příznivější cenu. Naší odpovědí jsou tak modely MiVue 508 a MiVue 518 s GPS, které jsou právě mixem uvedených vlastností,“ dodává T. Kudweis.

Nové základní modely MiVue 508 a MiVue 518 s GPS, nijak nešetří na obrazové kvalitě, jsou vybaveny Full HD snímačem s rozlišením 1080P, skleněnou optikou s 6ti čočkami a s vysokou  světelností f/2,0. Obě kamery jsou vybaveny Gsenzorem pro monitoring pohybu a nárazů. Pro případ nehody nebo pro záznam nějaké zajímavosti je možné využít jejich Fotografický mód. Kompaktní design kamer a jejich rotační držák umožňuje otočení kamery o 360°. Lze je tak nastavit do libovolného úhlu pro záznam situace před automobilem, za ním, či po jeho stranách. Snadnou obsluhu autokamer podtrhuje jejich automatické zapnutí a spuštění nahrávání hned po nastartování automobilu.

V případě modelu MiVue 518 s GPS je řidič upozorňován na překračování povolené rychlosti. Ukládá také informace o rychlosti a aktuální poloze přímo do videa. Při přehrávání v programu MiVue Manager je nahrané video automaticky synchonizováno s polohou vozidla na Google Maps. Videa lze snadno sdílet i na sociálních sítích jako je YouTube nebo Facebook.

Cena a dostupnost

Kamery Mio MiVue 568 Touch, MiVue 518 a 508 jsou již dostupné s doporučenou koncovou cenou:

Mio MiVue 568 Touch – 4990 Kč

Mio MiVue 518 s GPS – 2990 Kč

Mio MiVue 508 – 2690 Kč

Chcete-li získat další informace o službách, produktech a maloobchodních cenách, navštivte, prosím, http://eu.mio.com/cs_cz .

O společnosti Mio

Společnost Mio Technology vyvíjí a prodává produkty, které svým uživatelům umožňují využít poslední novinky v mobilních službách. Společnost byla založena v květnu 2002 a nyní působí na Tchaj-wanu, v Číně, Evropě, Severní Americe, Austrálii, Japonsku a Jižní Koreji. Mio Technology celosvětově zaměstnává více jak 1700 lidí a své produkty prodává ve více jak 58 zemích. Mio Technology je momentálně jedničkou na trhu s GPS
v regionu střední a východní Evropy*. Celosvětově obsazuje třetí příčku.

Mio předpovídá, že mobilní život a mobilní obchod bude v budoucnu základem každodenního života. Produkty, zahrnující autonavigace, osobní navigace a navigační PDA systémy, kamery pro auta, motocykly a outdoor aktivity byly vyvinuty se zaměřením na potřeby zákazníků. Slogan značky Mio, „Explore More“, tedy „Objevte více“, vychází ze snahy zlepšit cesty, kterými lidé vnímají svět, a dát uživatelům vědět, že ho mohou objevovat jednoduše a svobodně.