Ness pomohl společnosti Barrandov Studio přejít na cloudovou službu

Praha – 7. července 2014 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, úspěšně dokončil projekt implementace cloudové služby Office 365 ve společnosti Barrandov Studio, a.s. Jednomu z největších a nejstarších filmových studií v Evropě tím odpadá nutnost kupovat a instalovat na vlastní servery a počítače zaměstnanců aplikace Microsoft Office. (TZ)

„Potřebovali jsme vyřešit zastaralou infrastrukturu i končící platnost některých licencí. On-line kancelář Office 365 jako služba je ekonomicky zajímavá varianta, a navíc se našim zaměstnancům rozšířily některé pracovní možnosti, například pokud jde o přístup k e-mailům či kalendáři odkudkoliv prostřednictvím tabletů a mobilů. A ubyly nám starosti o licence a aktuální verze aplikací,“ říká Martina Studničková, ředitelka provozu společnosti Barrandov Studio. „Měli jsme trochu obavy ze samotného přechodu, ale odborníci z Nessu provedli vše velmi rychle a bez jakéhokoliv narušení provozu studia či výpadku, který by naši zaměstnanci mohli zaznamenat,“ dodává Studničková.

Společnost Ness Technologies, která je certifikovaným partnerem Microsoftu pro tuto oblast, zakázku včetně zaškolení uživatelů realizovala za pouhých šest týdnů.

Office 365 je služba, která firmám přináší zajímavou možnost snížení nákladů na bezproblémový chod IT a v případě potřeby také flexibilního a jednoduchého přidávání uživatelů a dalších služeb pouhým kliknutím. Všechny funkce se aktualizují automaticky a garantovaná dostupnost služeb je 99,98 %.

„Ve společnosti Barrandov Studio jsme řešili migraci dat z on-premise řešení do cloudu, samozřejmě bez jakýchkoliv ztrát a duplicit, ale také zaškolení uživatelů a nastavení všech služeb podle potřeb studia a skupin uživatelů. Pro Barrandov to bylo velmi efektivní rozhodnutí – vyhnuli se potřebě modernizace zastaralé infrastruktury IT a při nižších nákladech získali vyšší uživatelský komfort. Office 365 je stejný jako klasický Office, který lidé znají a denně používají. Přibyly jen některé užitečné výhody, například možnost úpravy dokumentů i na všech mobilních zařízeních pomocí služby Office Web Apps. Myslím, že je u nás hodně firem, které brzy jednoduchou analýzou dospějí k tomu, že i jim by se takové řešení vyplatilo,“ vysvětluje Martin Kunz, cloud development manager Ness Technologies.

O společnosti Barrandov Studio

Barrandov Studio je jedním z největších a nejstarších filmových studií v Evropě. Během jeho osmdesátileté historie v něm vzniklo přes 2500 českých i zahraničních filmů, které společnost přímo vyrobila nebo se na jejich výrobě podílela. Jeho ateliéry a související služby tradičně využívají čeští filmaři, ale i zahraniční tvůrci – nejčastěji z USA, Velké Británie, Francie, Německa nebo Ruska. V posledních deseti letech si barrandovská studia jako výrobní základnu oblíbila také filmová a televizní reklama a v tamních ateliérech se pořádají i společenské akce. Majoritním vlastníkem společnosti je MORAVIA STEEL, a.s. Více na www.barrandov.cz.

O Ness Technologies

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků – softwarové inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7 000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na www.ness.com/cz/.