Ness technologicky podpořil úsporný krok ČEZ

Praha – 4. srpna 2014 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, úspěšně dokončil projekt kompletní podpory a konsolidace služeb v rámci fúze společností ČEZ Logistika a ČEZ Měření do společnosti ČEZ Distribuční služby. Jednalo se o strategický projekt Skupiny ČEZ s cílem optimalizovat náklady reorganizací společností, které skupině poskytují podpůrné služby (například servis distribuční soustavy, odečty a montáže elektroměrů, logistika, skladové hospodářství, nákupy a prodej materiálu…). (TZ)

Úkolem odborníků Ness bylo spojit všechny původně samostatné informační systémy do jednoho systému IT nově sloučené firmy, která nyní působí pod společným názvem ČEZ Distribuční služby.

„Snaha optimalizovat náklady provází strategické záměry skupiny ČEZ dlouhodobě. Přesto byl i pro nás tento projekt reorganizace procesních společností a optimalizace business procesů výjimečný, především svým rozsahem a složitostí dopadu do systémů IT. Společnost Ness Technologies zvítězila ve výběrovém řízení a její odborníci návrhem technického řešení, kvalitou práce i dodržením termínů podpořili úspěšné dokončení tohoto strategického projektu Skupiny ČEZ,“ vysvětluje Petra Sladká, projektová manažerka ČEZ ICT Services.

Projekt, který trval déle než rok, byl unikátní nejen rozsahem, protože změny se prováděly asi na deseti různých systémech a platformách (SAP, systémy workforce, systémy ECM…) s více než 1 000 uživateli, ale i počtem subdodavatelů, kteří systémy ve Skupině ČEZ implementovali a podíleli se na jejich konsolidaci.

„S ČEZem spolupracujeme dlouhodobě, přesto byl tento projekt pro obě strany mimořádný. Nejen množstvím systémů a technologických platforem, ale také napjatým časovým harmonogramem bez možnosti jakéhokoliv posunu termínů. Mimořádný byl i počet asi 350 subdodavatelů, což znamenalo efektivně řídit a skloubit zhruba stejný počet pracovních týmů,“ říká Jiří Stich, ředitel oddělení Strategic sales for commercial sector v Ness Technologies. „Za zmínku stojí i to, že jsme dokázali včas a bez navýšení ceny vyřešit i velké množství změnových požadavků, které v průběhu prací postupně vznikaly,“ dodává Stich.

O ČEZ

Energetická společnost ČEZ je největší energetické uskupení v České republice i v rámci celé střední a jihovýchodní Evropy. Kromě výroby a prodeje elektřiny patří k jejím aktivitám i oblast telekomunikací, informatiky, jaderného výzkumu, projektování, výstavby a údržby energetických zařízení, těžby surovin nebo zpracování vedlejších energetických produktů. Skupina ČEZ se v současné době řadí mezi tři největší výrobce tepla v České republice. Více na www.cez.cz.

 O Ness Technologies

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na www.ness.com/cz/.