Fujitsu přináší extrémně odolné úložiště pro exponenciální nárůst dat

Praha, 13. srpna 2014 – Společnost Fujitsu představuje novou verzi systémů ETERNUS DX S3, jež společně s novou verzí programu pro správu úložiště ETERNUS SF V16.1 umožňuje IT profesionálům poskytovat a udržovat vynikající úroveň služeb pro jednotlivé části svých společností. Řešení bezproblémově zvládá firemní obsluhovat firemní infrastrukturu dokonce i v případě exponenciálního nárůstu datových objemů. (TZ)

“Obrovský nárůst dat přinesl velké výzvy pro profesionály v oblasti úložišť, kteří musejí zajistit nepřetržitý přístup k firemním datům a udržovat diferencované serverové úrovně pro různé části své firmy,“ říká Frank Reichart, ředitel marketingu produkce úložných systémů Fujitsu. „Fujitsu neustále zavádí inovace do svých úložných produktů ETERNUS, což naší společnosti umožňuje dodávat lepší služby a snižovat provozní náklady.”

Exponenciální nárůst dat zvyšuje jejich množství v jednotlivých úložných systémech, což má následně pro firmy zásadní důsledky v případě plánovaných i neplánovaných výpadků systému. Technologie ETERNUS Storage Cluster nabízí transparentní přechod aplikací z jednoho úložiště na druhé v případě, že jeden systém přestane pracovat. Přechod se může spustit automaticky v případě selhání systému nebo je možné jej vyvolat ručně pro účely údržby nebo v případě menších závad. Díky zrcadlení dat v reálném čase a transparentnímu přepínání z jednoho systému na druhý jsou cenná data plně chráněná a firemní procesy jsou zabezpečeny proti jakémukoli narušení. Není tak nutné zavádět virtualizační úložnou vrstvu.

Použití vyšších diskových kapacit v polích RAID zvyšuje riziko ztráty dat během každodenního provozu. Obnova disku v produkčním systému může trvat mnoho hodin i dní a tato doba se ještě zvýší, až budou dostupné nové disky s vyšší kapacitou. Následně se zvyšuje pravděpodobnost, že může dojít k selhání druhého disku v rámci pole RAID ještě předtím, než je obnova hotova, což vystavuje data nebezpečí. Nová funkce ETERNUS Fast Recovery využívá vymezené oblasti na discích v rámci pole RAID namísto použití vyhrazených disků typu hot spare. Z tohoto důvodu je možné rozložit operace zápisu na mnoho disků, což snižuje čas obnovy až desetkrát. Například dobu obnovy 2TB disku je možné snížit na čtvrtinu – ze 6 hodin na 90 minut.

Velký objem dat v jednom úložném systému může způsobit I/O konflikty mezi různými aplikacemi. Automatizovaná funkce ETERNUS Quality of Service (QoS) umožňuje profesionálům v oblasti úložišť zajistit potřebný čas odezvy pro nejkritičtější firemní data, i když je systém vysoce zatížen. Díky novým vylepšením mohou administrátoři buď vybírat jednu ze tří úrovní priority, nebo nastavit cílový čas odezvy pro vyhrazené datové svazky. Jestliže nelze požadovaného času odezvy prostřednictvím vymezené šířky pásma docílit, svazek se automaticky přesune do rychlejší úložné vrstvy, například využitím jednotek SSD.

Jde o první implementaci na trhu, kdy správa QoS zahrnuje plně integrované vrstvení úložiště. Prostřednictvím jednoduchého nastavení cílových časů odezvy provede systém veškeré optimalizační kroky, složité ladění se snižuje na minimum a úrovně služeb lze upravit podle firemních potřeb.

Ceny a dostupnost

Úložné systémy FUJITSU ETERNUS DX a software pro správu úložišť ETERNUS SF jsou celosvětově dostupné přímo od společnosti Fujitsu a prostřednictvím partnerských kanálů. Ceny a specifikace zařízení se mohou v různých zemích lišit.

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na http://www.fujitsu.com/fts/about/index.html.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu – Siemens. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz.

Všechny ostatní názvy společností a produktů uvedené v tomto dokumentu jsou ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků. Informace v této tiskové zprávě jsou platné k datu vydání a mohou se kdykoliv změnit bez předchozího upozornění.