Samsung prodloužil partnerství s olympijskými hrami až do roku 2020

Samsung podepsal dohodu s Mezinárodním olympijským výborem na dodání bezdrátových komunikačních zařízení a výpočetní techniky. Rozšiřuje tak nabídku produktů využívaných v rámci olympijských her a posiluje své zapojení do této jedinečné akce. (TZ)

Praha 20. srpna 2014 – Mezinárodní olympijský výbor (MOV) a Samsung Electronics Co., Ltd., celosvětový olympijský partner v kategorii bezdrátových komunikačních zařízení, podepsaly dohodu o prodloužení partnerství až do olympijských her v roce 2020. Slavnostní podpis se uskutečnil 17. srpna v čínském Nankingu, hostitelském městě II. letních olympijských her mládeže. Zahajovacího ceremoniálu se zúčastnili předseda MOV Thomas Bach a Jay Y. Lee, místopředseda představenstva společnosti Samsung Electronics.

„Cílem společnosti Samsung je šířit olympijského ducha prostřednictvím svých inovativních produktů, které umožňují fanouškům po celém světě zůstat ve spojení a sdílet vzrušení z olympijského dění,” řekl Younghee Lee, výkonný viceprezident pro mobilní marketing, IT a mobilní divizi společnosti Samsung Electronics. „Jsme hrdí na to, že jsme rozšířili naše zapojení, protože inspirovat lidi skrze vášeň, která se skrývá ve hře, má smysl, a přispíváme tak k vytváření ´chytřejších´ olympijských her.”

Samsung bude oficiálně sponzorovat zimní olympijské hry v Pchjongjangu 2018 a OH v Tokiu 2020 v kategorii „Bezdrátová komunikační zařízení a výpočetní technika”. Tato rozšířená kategorie produktů zahrnuje smartphony, tablety, notebooky, osobní počítače a další počítačové vybavení včetně stolních tiskáren.

„Jsme rádi, že můžeme pokračovat v našem partnerství se společností Samsung. Sponzorství generované partnery z TOP programu přímo podporuje dění každých olympijských her, stejně jako všechny členy národních olympijských výborů. Umožňuje sportovcům z celého světa připravit se a účastnit se olympijských klání,“ řekl Thomas Bach, předseda MOV. „Samsung podporuje olympijské hry také tím, že poskytuje nejmodernější bezdrátová telekomunikační zařízení a špičkovou technologii. Díky obrovskému dosahu technologií a cílenému globálnímu marketingu dokáže Samsung zapojit fanoušky po celém světě a přiblížit jim olympijské dění a jeho hodnoty.”

Zapojení společnosti Samsung do olympijských her se v průběhu 26 let významně rozšířilo. Poprvé se Samsung jako lokální partner podílel na olympijských hrách v Soulu v roce 1988. Od zimních her v Naganu v roce 1998 se Samsung připojil k programu TOP (The Olympic Partner) a stal se celosvětovým partnerem olympijských her v kategorii bezdrátových komunikačních zařízení.

Stejně, jako se mobilní technologie staly nedílnou součástí našeho každodenního života, Samsung věří, že pokračování v podpoře olympijských her bude hrát významnou úlohu při dalších inovacích v dějištích olympijských her.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.